Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Grad Popovača osigurao brojne potpore učenicima

Sufinanciranje troškova učeničkih domova, mjesečne karte i prehrane u školskoj kuhinji

Sufinanciranje troškova učeničkih domova, mjesečne karte i prehrane u školskoj kuhinji

Grad Popovača i ove školske osigurava sufinanciranje troškova smještaja učenika srednjih škola u učeničkim domovima u iznosu od 10 posto, a isto će toliko iznositi i subvencija troškova mjesečne karte za prijevoz autobusom odnosno vlakom od mjesta prebivališta do srednje škole.

Javni prijevoznik će cijenu mjesečne karte umanjiti za 10% učeniku koji mu priloži Potvrdu Grada Popovače i za taj iznos ispostaviti specificirane mjesečne račune Gradu Popovači. Isto tako će uprava učeničkog doma, učeniku koji prilikom upisa u Dom i potpisivanja ugovora o smještaju priloži Potvrdu Grada Popovače o sufinanciranju troškova, izvršiti umanjenje mjesečne cijene doma za 10%.
Za ostvarivanje prava na sufinanciranje prijevoza odnosno učeničkog doma, zahtjev se podnosi Gradu Popovači- UO za proračun i opću upravu na propisanom obrascu (koji se može preuzeti u nastavku ovog teksta ili osobno u zgradi gradske uprave), najkasnije do 31. listopada 2016. godine.

Iz sredstava Proračuna planiranih za javne potrebe u socijalnoj skrbi, Grad osigurava i financiranje troškova prehrane u školskoj kuhinji za učenike osnovnih škola čiji su roditelji korisnici zajamčene minimalne naknade odnosno za učenike čiji ukupni prihod zajedničkog kućanstva ne prelazi iznos od 1.000 kuna po članu zajedničkog kućanstva.

Obrasce Zahtjeva za sufinanciranje potražite na web stranici Grada Popovače: http://www.popovaca.hr/vijesti/ured-gradonacelnika/7755-grad-popovaa-osigurao-brojne-potpore-uenicima


 

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Još vijesti

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.