Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

XXII. Državna konjogojska izložba i 11. Sajam zadrugarstva, obrta i turizma

Dani Sunje

Dani Sunje

Zaprega Ivana Fugaša iz Kloštar  Ivanića osvojila je prvo mjesto ,po ocjeni  stručnog povjerenstva  XXII Državne konjogojske izložbe održane ove nedjelje, 10. srpnja u Sunji.

P7100092

 

Tradicionalnu izložbu konja hrvatski posavac i hrvatski hladnokrvnjak, jedinu taklve vrste u Hrvatskoj organizirala je općina Sunja uz pomoć Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Sisak i Hrvatske poljoprivredne komore. Održala se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića.

P7100017

Uz Državnu konjogojsku izložbu otvoren je i 11. Sajam zadrugarstva, obrta i turizma  kojeg je organizirala Turistička udruga Sunja, pod pokroviteljstvom općine Sunja.

P7100063

U prigodi otvaranja ovih dviju manifestacija uzgajivačima, izlagačima i posjetiteljima obratio se, u ime domaćina, načelnik općine Sunja Grga Dragičević

P7100068

Otvorenju izožbe i ocjenjivanju nazočio je i zamjenik župana  Marin Piletić

P7100074

Ministarstvo poljoprivrede čini napore kako bi se zaustavio trend opadanja broja grla hrvatskog posavca i hrvatskog hladnokravnjaka, rekao je u Sunji zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak

Uzgajivači i Savezi na ovogodišnjoj su izložbi predstavili 20 pastuha i 20 kobila i omica, deset zaprega autohtonih pasmina hrvatskog posavca i hrvatskog hladnokrvnjaka, te dvije zaprege s konjima lipicanske pasmine.

P7100013

 

Treće mjesto osvojila je zaprega Davora Barića  s konjima hrvatskim hladnokrvnjacima, drugo mjesto osvojila je zaprega Slavka Tepavca s konjima lipicancima, a prvo mjesto zaprega Ivana Fugaša s konjima hrvatskim posavcima.

Posjetitelji su mogli razgledati i 2. stočarsku izložbu, izložbu malih životinja u organizaviji Udruge Sisak 1971., a djeca su mogla sudjelovati u kreativnim radionicama . I ove godine ,u organizaciji Hrvatske žene Sunja, dodjeljene su nagrade za najljepši detalj, balkon i okućnicu.

U prigodnom programu sudjelovalo je KUD “Sunjanka” Sunja.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.