Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

U tijeku radovi na izgradnji pješačke zone u Sisku

Rok 60 radnih dana…

Rok 60 radnih dana...

Prošloga tjedna započeli su radovi na izgradnji pješačke zone u središtu grada Siska, točnije u Kranjčevićevoj ulici i dijelu Ulice Stjepana i Antuna Radića do raskrižja s Ulicom I. K. Sakcinskog. Radove je danas obišla sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. „Izvođač je dobio šezdeset radnih dana, da u sezoni godišnjih odmora i školskih praznika, kada će to najmanje ometati građane, izvede radove“, rekla je gradonačelnica:

 

 

Prema provedenoj prometnoj studiji, nova šetnica unaprijedit će kvalitetu života građana, dodala je gradonačelnica:

 

 

Gradonačelnica je komentirala i činjenicu da su neki obrtnici nezadovoljni i negoduju zbog pada prometa tijekom izvođenja radova:

 

 

Podsjetimo, članovi oporbe ovaj projekt nazvali su „urbanističkim zločinom“, a nezadovoljstvo izvedbom radova iskazali su i članovi gradskog HNS-a, ističući kako projekt ne obuhvaća zamjenu prastare kanalizacijske i vodovodne mreže te da će se novouređena pješačka zona morati često prekapati, jer se ne ide i na postavljanje nove infrastrukture ispod same zone. Gradonačelnica je komentirala:

 

 

Dodajmo da je vrijednost investicije devet milijuna kuna s PDV-om, a izvođač radova na izgradnji pješače zone je tvrtka Mežnar građevinske usluge.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.