Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Super ideje za ljetne deserte

Potrebna su samo tri sastojka i gotovi su za tren

Potrebna su samo tri sastojka i gotovi su za tren

Da biste se zasladili sočnim desertom, ne trebate ići u veliku nabavu sastojaka i za pripremu odvojiti cijeli dan. Dva, najviše tri sastojka dovoljna su kako biste dobili sočnu, kremastu slasticu iz okruglog kalupa. Sve što vam treba su jaja, čokolada i maslac. Otopljenu čokoladu i maslac pomiješajte s umućenim žumanjcima pa postupno umiješajte snijeg od bjelanjaka.

 

Smjesu izlijte u kalup za torte, stavite u duboki lim napunjen do pola kalupa vrućom vodom i pecite u pećnici dok se na vrhu ne stvori korica, a iznutra torta ostane sočna i kremasta. Svestrane banane u jednostavnim desertima zamjenjuju šećer, jaja ili brašno, ali i pomažu povezati ostale sastojke.

 

U kombinaciji sa zobenim pahuljicama i čokoladnim kapljicama možete ispeći brze i zdrave kekse, dok od tri banane i žlice kakaa pomoću blendera izmiksajte čokoladni sladoled. Za meke američke palačinke potrebna je smjesa od jedne banane i tri jaja. Još jedna od ideja za zdrav sladoled su ploške zamrznutih banana i maslaca od kikirikija.

 

Ovakve ledene poslastice možete pripremati i od čvrstog jogurta, pasiranog bobičastog voća te zobenih pahuljica. Upravo su one zahvalne za pripremu keksa jer “zamjenjuju” brašno. Čokolada sama za sebe, osim slatkoće, ima dovoljnu gustoću i potrebne masnoće, pa će uz nju biti dovoljna još samo dva sastojka za pripremu slastica.

 

38268-Hot-Fudge-Lava-Cake

 

Lava kolačići od samo tri sastojka koji u sredini skrivaju toplu čokoladnu kremu idealni su za one koji nemaju vremena niti znanja za zahtjevnije kolače. Izmiksajte tri jaja s 1/2 šalice glatkog brašna. Otopite na pari 250 g tamne čokolade i pomiješajte sa sastojcima dok ne dobijete kompaktnu kremastu smjesu. Napunite njome 1/3 keramičkih kalupa ili kalupe za muffine. Pecite ih do 10 minuta u zagrijanoj pećnici na 180°C.

 

Dugim, laganim kuhanjem mlijeka i šećera dobit ćete karemel namaz “dulce de leche”. Njime možete premazivati kekse, prhko tijesto ili njime prelijte hrpice orašastih plodova u papirnatim košaricama. Poškropite ih otopljenom čokoladom i ostavite neka se stvrdnu u hladnjaku. Ovaj slatki preljev može biti jedan od sastojka uz krem sir i usitnjene kekse, koje u redovima slažite kao desert u čaši.

 

Od kondenziranog mlijeka i kave pripremite ukusni mousse. Kuhajte žlicu instant kave u 4 dl kondenziranog mlijeka oko 4 minute. U ohlađenu smjesu umiksajte 450 ml slatkog vrhnja dok se ne počnu stvarati čvrsti vrhovi. Napunite čaše i poslužite. Iskoristite i kupovna tijesta: lisnato, prhko i dizano tijesto, pa ih kombinirajte s još po dva sastojka. Malo cimeta, ploške voća, marmelada, javorov sirup ili šećer pretvorit će ih u senzaciju.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.