Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Primarna prerada nafte u Sisku nema alternativu

Stožer traži javno izjašnjavanje

Stožer traži javno izjašnjavanje

Stožer za obranu Rafinerije nafte Sisak i očuvanje radnih mjesta u svom priopćenju osudio je  još jednom novi pokušaj zatvaranja sisačke Rafinerije, kao uvjet za nastavak modernizacije Rafinerije nafte Rijeka. „Time MOL ponovno iskorištava politički vakuum i nesređeno stanje u Hrvatskoj kako bi zabio zadnji čavao u lijes Rafinerije u Sisku i INA-e u cjelini”, stoji u priopćenju .
Stožer očekuje nacionalni konsenzus političkih stranaka i državnih institucija oko INA-e. „Zastrašuje nas činjenica da nacionalne i sve komercijalne televizije nisu u svojim informativnim emisijama prenijele vijest o zahtjevu MOL-a za gašenjem sisačke Rafinerije na sjednici Uprave INA-e, održanoj 27.srpnja, što su hrvatski članovi Uprave onemogućili rušenjem kvoruma”, ističu u priopćenju.
Stožer traži od svih političkih stranaka i čimbenika javno izjašnjavanje prije predstojećih izbora o pitanju Rafinerije u Sisku i INA-e u cjelini. Pozivaju i Vladu kao i hrvatske članove Uprave i Nadzornog odbora INA-e da ne dozvole donošenje odluke o zatvaranju sisačke Rafinerije jer smatraju kako primarna prerada nafte u Sisku nema alternativu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.