Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Potpore kutinskim poduzetnicima

…mjere koje daju rezultate

...mjere koje daju rezultate

U Gradu Kutini potpisani su ugovori o bespovratnoj dodjeli potpora za sufinanciranje novog zapošljavanja, samozapošljavanja i usavršavanja kutinskim poduzetnicima. Ugovori su potpisani između 13 kutinskih poduzetnika i gradonačelnika Kutine Andrija Rudića, a cilj konkretne dodjele ukupno 120.000 kn je poticaj poduzetnicima za nova zapošljavanja i usavršavanja. Kroz potpore za poduzetništvo, kako  je rečeno, su u posljednje tri godine pomogle otvaranju više od 120 radnih mjesta.

ugovori 2

Kroz potpisane ugovore Grad Kutina poduprijet će otvaranje 17 novih radnih mjesta i 6 osposobljavanja.  «Ovo je jedna od nekoliko novih potpora koje je grad od 2014. godine proširio kako bi pomogao poduzetnicima s našeg područja. «Uz potporu za zapošljavanje koja je i prije postojala, uveli smo i potporu za nove tehnologije i opremanje, potporu za razvoj turističkih projekata, za tradicijske i umjetničke obrte. Uz to smo smanjivali cijenu legalizacije na inicijativu Udruženja obrtnika tako da smo za 70% snizili cijenu komunalnog doprinosa, snizili smo cijenu odvoza komunalnog otpada i oni poduzetnici koji su u centru Kutine oslobođeni su plaćanja spomeničke rente, a riječ je o 156 poduzetnika čime smo se mi kao Grad odrekli 400.000 kn u korist poduzetnika odnosno onih koji stvaraju nove vrijednosti. Mjere su to koje daju rezultate, ali bez svrhovite i cjelokupne nacionalne gospodarske politike teško da će se nešto moći promijeniti», rekao je gradonačelnik prije potpisivanja ugovora.

ugovori 3

Poduzetnici s područja Kutine koji su potpisali ugovore zaposlit će po nekoliko ljudi i ulagati u njihovo usavršavanje. Sve su to obrti čije usluge građani Kutine koriste i trebaju i ulaganje bi se trebalo isplatiti.

Predsjednik Odbora za gospodarstvo Slavko Sokol poželio je svima puno uspjeha, uz nadu da će takvih sredstava biti i nagodinu, te pohvalio rad stručnih službi koje su brzo i kvalitetno odradile posao. Potpisivanju su nazočili Radmila Pavličić i Hrvoje Krmelić iz Odjela za gospodarstvo Grada Kutine.

www.kutina.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.