Kao nastavak prošlogodišnje akcije „Poplavljeni za poplavljene“ kada su se prikupljala sredstva za pomoć KUD-u Gunja, Turistička zajednica Općine Lekenik i ove je godine organizirala humanitarno-kulturnu manifestaciju sličnoga karaktera. Pod nazivom „Letovanić za Vukovar“, prikupljaju se sredstva  c za obnovu vukovarskoga Vodotornja.

DSCN1717

Načelnik Općine Lekenik Ivica Perović nada se kako će u ovoj akciji biti prikupljeno još više od prošlogodišnjih 5000 kuna.

Program je u subotu 9. srpnja na obali Kupe otvoren natjecanjem u starim sportovima.

DSCN1712

Natjecatelji su pokazali vještine u skakanju u dalj s mjesta, skakanju u vrećama, nošenju jaja u žlici, povlačenju konopa, nošenju košare na glavi, hodanju na štulama, bacanju potkove, piljenju drva te bacanju kamena s ramena.

DSCN1700

DSCN1702

DSCN1703

Natjecateljica Karolina Muža iz zagrebačke udruge „Sport za sve“ objašnjava s kojim se ciljem njezin tim odazvao na manifestaciju.

U 17 sati položit će se vijenci ispred spomen-ploče 145. brigade iz Zagreba. Posjetiteljima će tijekom dana biti ponuđen specijalitet – vol na ražnju. Direktor Turističke zajednice Općine Lekenik Božidar Antolac poziva na druženje i objed.

Manifestacija se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske  Kolinde Grabar Kitarović.

Otvorenje kulturno-turističke manifestacije “Letovanić za Vukovar”
0.00(0 glasova)
Komentara(0)

Napišite komentar