Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Dom za starije i nemoćne u Sisku

Kapacitet dovoljan za 240 korisnika, na listi čekanja 2.500 građana

Kapacitet dovoljan za 240 korisnika, na listi čekanja 2.500 građana

Nedostatak osoblja njegovateljica i medicinskih sestara na odjelu za pojačanu njegu  problem je kojeg je u izvješću o poslovanju Doma za starije i nemoćne osobe u Sisku iznijela na sjednici Županijske skupštine održane u utorak, 19. srpnja, v.d.ravnateljica Doma Ružica Čakširan.

„Ministarstvo socijalne skrbi daje suglasnost za zapošljavanje. Ravnateljica je već nekoliko puta tražila nova zapošljavanja. Županija mora biti suglasna i nakon toga Ministarstvo. Vjerujem da ćemo zajednički uspjeti to promijeniti. Da bi to mogli napraviti moramo imati i osigurana financijska sredstva, a vidjeli ste iz financijskog izvješća da tu nema prevelike mogućnosti da se tu nešto promijeni. No pokušat ćemo nešto zajednički uraditi da promijenimo ovakvo stanje da osoblje ne bude preopterećeno i da naši korisnici imaju onda i kvalitetniju skrb”, rekao je , govoreći o ovoj temi župan Ivo Žinić.
U prošloj godini Dom je zapošljavao 66 djelatnika na neodređeno vrijeme, 15 na određeno, 9 pripravnika, 6 kuhara i 3 fizioterapeuta. Dom je tijekom 2015.godine ostvario ukupan prihod od 11,8 milijuna kuna, koliko su iznosili i rashodi u poslovanju.
Sisačko-moslavačka županija pronalazi nove mogućnosti, pa je u tijeku izrada projektne dokumentacije za uređenje objekta u Ravniku na području grada Popovače. Pedesetak osoba, trenutno smještenih u stacionarnom dijelu Doma u Sisku  bilo bi tako premješteno u novi prostor.

U Županiji očekuju, zaključuje župan, kako će projektna dokumentacija biti pripremljena do jeseni, a sredstva za uređenje osigurana iz EU fondova.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.