Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Turneja radosti u Topuskom

20. Sportske igre mladih

20. Sportske igre mladih

Najveća sportska amaterska manifestacija Sportske igre mladih nastavlja svoju turneju. Nakon brojnih hrvatskih gradova, Turneja radosti danas je posjetila i Topusko, a manifestaciju je otvorio sisačko-moslavački župan Ivo Žinić:

 

 

DSC_0054 (1) DSC_0012 (1)

Ova jubilarna, 20. obljetnica održavanja Sportskih igara mladih, djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pruža mogućnost sudjelovanja na natjecanjima i to u malom nogometu, rukometu, uličnoj košarci, odbojci, graničaru, tenisu, stolnom tenisu, utrci na 60 metara, šahu i odbojci na pijesku.

Danas, u Topuskom, djevojčice i dječaci natjecali se u se u graničaru i utrci na 60 metara. Katja Jelačić, predstavnica organizacijskog odbora Sportskih igara mladih, rekla nam je koliko je djece danas sudjelovalo u natjecanjima:

 

 

A što kažu natjecatelji?

 

 

 

 

DSC_0044

Prvoplasirane ekipe u graničaru i najbrži trkači na 60 metara predstavljat će Općinu Topusko tijekom ljeta na Državnoj završnici u Splitu.

„Drago nam je da je Topusko domaćin ovom natjecanju“, istaknula je zamjenica načelnika Općine Topusko Jelena Roknić:

 

 

Nakon Topuskog, Turneja radosti 10. lipnja dolazi na svoju posljednju destinaciju, u Sisak.

Sportske igre mladih organizirane su pod pokroviteljstvom Međunarodnog Olimpijskog odbora i Europske komisije,  a podržavaju ih ambasadori Sportskih igara mladih – javne osobe iz svijeta sporta  i gospodarstva koje prepoznaju važnost rada s djecom i mladima.

Prve Sportske igre mladih organizirane su 1996. godine u Splitu, s ciljem da omoguće svim osnovcima i srednjoškolcima sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.