Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Pripreme za „Županov pehar“

Održano ocjenjivanje uzoraka

Održano ocjenjivanje uzoraka

U Dvorišću kod Gline, u obiteljskom vinogradu Marka Sremića, jučer je održano ocjenjivanje vina koja se ove godine natječu za nagradu „Županov pehar“.

Manifestacija je to u sklopu koje se nagrađuje najbolji škrlet vinara Sisačko-moslavačke županije, a koja će u petak,3.lipnja biti održana u Repušničkoj kleti u Repušnici.

Vina proizvedena od autohtone županijske sorte škrleta nagrađuju se u kategorijama amatera i profesionalaca.Kakva je konkurencija ove godine i kako su pristigli uzorci ocjenjivani,otkrio je voditelj podruma na Pokušalištu Jazbina na Agronomskom fakultetu Ivo Barić.

 

 

Zašto je ocjenjivanje vina ove godine održano na glinskom području, objasnio je župan Ivo Žinić.

 

 

Kao Županija ulažemo značajna sredstva u razvoj vinogradarstva.U zadnjih desetak godina uloženo je preko 7,5 milijuna kuna…

 

 

Vinogradarsku i vinarsku tradiciju na području Gline i okolice njeguje Udruga „Glinska mušica“.O škrletu na Banovini, domaćin jučerašnjeg ocjenjivanja u Dvorišću, Marko Sremić kaže:

 

 

„Vino je hrana,vino je lijek,ali u njemu treba znati uživati“, poručio je Sremić.

A čiji je škrlet ove godine najbolji, nakon jučerašnjeg ocjenjivanja, doznat ćemo u petak, 3.lipnja u Repušničkoj kleti na završnici ovogodišnje manifestacije „Županov pehar“.

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.