Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Održan radni sastanak o energetskom sustavu Lječilišta Topusko

Predstavljanje Detaljne energetske predinvesticijske studije

Predstavljanje Detaljne energetske predinvesticijske studije

Danas je u prostorijama Uprave Lječilišta Topusko održan radni sastanak s temom učinkovitog korištenja geotermalne vode u Lječilištu. Na sastanku je prezentirana i Detaljna energetska predinvesticijska studija za Lječilište Topusko.

Ravnatelj Lječilišta Topusko Domagoj Mosler izrazio je zadovoljstvo poslovanjem Lječilišta u prošloj i tekućoj godini i istaknuo kako je „današnji dan određena prekretnica u načinu upravljanja energetskim sustavom Lječilišta“:

 

 

„Drago mi je da smo pet mjeseci nakon što smo prvi puta posjetili Lječilište, konačno isporučili detaljnu energetsku studiju koja Lječilištu omogućava da ima informaciju o postojećem stanju sustava, a zatim i o mjerama koje je potrebno provesti u svrhu energetske učinkovitosti“, istaknula je dr. Tea Žakula, voditeljica Laboratorija za energetsku učinkovitost Fakulteta strojarstva i brodogradnje iz Zagreba i koordinatorica tima za izvođenje analize energetske učinkovitosti Lječilišta:

 

 

Studiju je vodio Laboratorij za energetsku učinkovitost Fakulteta strojarstva i brodogradnje iz Zagreba, uz suradnju sa stručnjacima sa Građevinskog fakulteta, Fakulteta elektrotehnike i računarstva i učinkovitost Fakulteta strojarstva i brodogradnje iz Zagreba.

Studiju je financirala Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama. Goran Bradić, direktor Agencije:

 

 

Sastanku je nazočio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić sa suradnicima, koji je izrazio zadovoljstvo napretkom poslovanja Lječilišta u posljednjih godinu dana i istaknuo da će ova studija uvelike pomoći daljnjem razvoju Lječilišta:

 

 

Topusko (1)

Navedena studija bit će temelj za više projekata u svrhu učinkovitog korištenja termalne vode Lječičišta Topusko, rekao je predsjednik Upravnog vijeća Lječilišta prof. dr. Vladimir Čavrak:

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.