Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

HPS Grand Prix 18. miting “Sisak”

PK Sisak Janaf bio je domaćin plivačkog natjecanja na bazenu ŠRC-a

PK Sisak Janaf bio je domaćin plivačkog natjecanja na bazenu ŠRC-a

PK Sisak Janaf u proteklu subotu, 28. svibnja, na bazenu ŠRC-a bio je domaćin plivačkog natjecanja 18. “Sisak”, četvrtog od pet HPS Grand Prix mitinga u ovoj sezoni, natjecanja na kojima već poslovično nastupaju svi plivači koji nešto znače u plivačkom sportu u Hrvatskoj.

Nastupilo je preko 250 plivačica i  plivača iz 18 hrvatskih i jednog plivačkog kluba iz Mađarske. Natjecatelji su bili podijeljenih u tri dobne skupine; mlađi juniori, juniori i opća. Plivački klub Sisak-Janaf u vrlo jakoj konkurenciji nastupio je sa 31 plivačicom i plivačem. Među natjecateljima su se našla i poznata imena hrvatskog plivanja: Ana Radić, Saša Gerbec, Kristijan Tomić, Kristijan Komlenić, Željana Knežević, Ema Šarar i drugi koji su već u tjednu povratka sa europskog prvenstva u plivanju koje se održavalo u Londonu našli novu snagu i nastupili u Sisku. Natjecanje je otvorio predstavnik INA d.d. Nikica Pancirov, ujedno i potpredsjednik PK Sisak Janaf, zahvalivši se natjecateljima, trenerima i gostima na dolasku te poželio kvalitetno i uzbudljivo natjecanje u duhu fair play-a. Vrhovna sutkinja na natjecanju bila je gđa Dominka Juzbašić.


0


Kao i uvijek, prisustvovali smo zanimljivim utrkama, a uzbuđenja nije nedostajalo ni u jednoj utrci. Domaćim plivačima natjecanje je poslužilo kao još jedan test prije završnog “brušenja“ forme za državno prvenstvo Hrvatske koje se sredinom mjeseca srpnja održava u Zagrebu. Uz to, doplivali su I do 32 medalje, 8 zlatnih, 13 srebrnih i 11 brončanih medalja.

U općoj kategoriji za plivačice medalje su osvajale Lea Peternel treće mjesto u disciplini 200 m mješovito i drugo mjesto u disciplini 50 m prsno i Ema Šarar drugo mjesto u disciplini 50 m slobodno i treće mjesto u disciplini 50 m prsno.

U kategoriji juniorki medalje su osvajale Vanessa Vukić koja je u disciplini 100 m leptir bila druga i Laura Radić koja je također osvojila drugo mjesto ali u disciplini 50 m leptir.

U kategoriji mlađih juniorki osvajačice medalja su Paulina Kušan u disciplini 100 m leptir osvojila je treće mjesto, Morena Polanec osvojila je drugo mjesto u diciplini 200 m leđno i prvo mjesto u disciplini 100 m leđno, Nika Pancirov bila je treća u disciplini 800 m slobodno a Nola Brnad doplivala je do prvog mjesta u disciplini 50 m prsno i trećeg mjesta u disciplini 200 m prsno.

Kod plivača u općoj kategoriji medaljama se okitio Matija Luka Rafaj u disciplini 400 m slobodno u kojoj je osvojio drugo mjesto i u disciplini 1500 m slobodno u kojoj je bio prvi.

U juniorskoj kategoriji medalje su osvojili Matija Lukić prvi u disciplinama 100 m prsno i 50 m prsno, Karlo Grabić drugo mjesto u disciplini 50 m prsno, treće mjesto u disciplini 100 m prsno i treće mjesto u disciplini 200 m leđno, Stefan Brnad prvo mjesto u disciplinama 400 m mješovito i 1500 m slobodno, drugo mjesto u disciplini 200 m mješovito i treće mjesto u disciplini 400 m slobodno, Karlo Gavranović osvojio je prvo mjesto u disciplini 200 m prsno i drugo mjesto u disciplini 400 m mješovito, Roberto Milaković osvojio je treće mjesto u discipini 200 m leptir i drugom mjesto u disciplini 1500 m slobodno, Josip Budimski osvojio je drugo mjesto u disciplini 100 m leptir i 50 m slobodno.

U kategoriji mlađih juniora medalje su osvojili Matija Jurišić drugo mjesto u disciplini 200 m prsno i treće mjesto u disciplini 200 m mješovito i Renato Periček treće mjesto u disciplini 1500 m slobodno.

Osim osvajača medalja od sisačkih natjecatelja nastupili su još Antonela Vinšek, Maja Sigur, Lucija Pavišić, Marta Kirin, Jana Pavičić, Ema Viljevac, Fran Senčar, Aldin Botonjić, Lovro Olah, Petar Bodo Milaković, Domagoj Klasnić.

Prigodnim peharima organizatora nagrađene su plivačice i plivači, pobjednici po kategorijama, koji su zbrojem dva najbolja rezultata osvojili i najviše bodova;

U kategoriji A, (Apsolutna) Ana Radić (200 m prsno/200 m mješovito), i Kristijan Tomić (50 m prsno/100 m prsno), oboje plivači PK Dubrava Zagreb

U kategoriji B, (Juniori) Martina Andrašek (50 m leđno/100 m leđno), Dubrava Zagreb i Alen Mosić (50 m leđno/100 m leđno) Jadran Split

U kategoriji C, (Mlađi juniori)  Lorena Jerebić ZPK (50 m leđno/50 m leptir) Zagreb i Ognjen Marić Mladost Zagreb, (200 m slobodno/400 m slobodno).

Ukupni pobjednik natjecanja je Kristijan Tomić, plivač PK Dubrava Zagreb koji je temeljem zbroja bodova iz dvije discipline natjecanja osvojio novčanu nagradu organizatora, te 25 bodova u poretku za Grand Prix. Slijede na drugom mjestu Mađar Gabor Financsek, te trećeplasirana Ana Radić, koji su također osvojili novčane nagrade.

Zahvaljujemo se svim natjecateljima, trenerima, sucima, gledateljima i novinarima koji ste subotnji dan proveli sa nama na bazenu ŠRC Sisak. Posebna zahvala glavnom pokrovitelju Gradu Sisku i glavnom sponzoru natjecanja INA d.d., bez kojih organizacija ovog velikog natjecanja ne bi bila moguća.

Završnica ovogodišnje Grand Prix serije natjecanja je za tri tjedna na 31. Zlatnom medvjedu 18. i 19. lipnja.


2 1


 

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.