Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Znate li što je „vinorel“?

Doznajte u četvrtak u Galeriji Muzeja Moslavine Kutina

Doznajte u četvrtak u Galeriji Muzeja Moslavine Kutina

Po preporuci Međunarodnog savjeta za muzeje (ICOM-a) od 1977. godine 18. dan mjeseca svibnja obilježava se kao Međunarodni dan muzeja, dan kada muzeji diljem svijeta skreću pozornost široj javnosti na kulturnu baštinu i ulogu muzeja u njenom očuvanju.

Ovogodišnja tema Međunarodnog dana muzeja je „Muzeji i kulturni krajolik“.Osim Međunardnog dana muzeja, u ovom se mjesecu – 21. svibnja održava i Europska noć muzeja.

U Muzeju Moslavine Kutina, čitavi svibanj obilježava se kao „muzejski mjesec“, pa je tim povodom već 3. svibnja, u suradnji s Etno selom iz Kumrovca otvorena izložba „Lovci, zaštitari prirode“.

U četvrtak,19.svibnja, Međunarodni dan muzeja i Europska noć muzeja u Muzeju Moslavine Kutina bit će obilježeni zanimljvim predavanjima i otvorenjem izložbe radova nastalih u neobičnoj slikarskoj tehnici.O čemu je riječ,otkrila nam je ravnateljica Muzeja Moslavine Kutina, Slavica Moslavac.

 

P1150722

 

 

Nakon predavanja, u Galeriji Muzeja Moslavine bit će otvorena izložba „Vinorela“.

 

 

Predavanja na temu očuvanja kulturnog krajolika u četvrtak, 19. svibnja u Galeriji Muzeja Moslavine Kutina počinju u 18.00 sati, a otvorenje izložbe radova nastalih u vinorel tehnici najavljeno je za 19.30 sati.

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.