Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Potpisani ugovori za kreditni program “Sisački poduzetnik 2016.”

Kamatna stopa kreće se od 1.5% do 3%

Kamatna stopa kreće se od 1.5% do 3%

Ugovor o programu kreditiranja u sklopu projekta „Sisački poduzetnik 2016.“ danas  su potpisali gradonačelnica Siska i predsjednik Uprave OTP banke, Balázs Békeffy.

Kao razlog pokretanja vlastitog gradskog programa kreditiranja gradonačelnica je navela neuspjeh Sisačko- moslavačke županije pri javljanju na program državnih kredita „Kreditom do uspjeha“. Program u kojem sudjeluje 19 hrvatskih županija predviđa državnu subvenciju koja na kraju rezultira kreditima s gotovo nultom stopom, rekla je gradonačelnica Ikić Baniček te istaknula kako je zbog tog razloga Grad morao pokrenuti vlastiti program s bankom koja već ima status gradske banke:

 

 

P1150940

 

Prema danas potpisanom ugovoru Grad Sisak će najveću subvenciju od 4 % davati poduzetnicima za financiranje kupnje, izgradnje, uređenja ili proširenja gospodarskih objekata, 3.5% za financiranje kupnje nove opreme i 2.5% za financiranje trajnih obrtnih sredstava:

 

 

Krediti su kunski, a kamatna stopa je fiksna i iznosi 5.5%. To znači da će krajnjem korisniku, ukoliko npr. odluči izgraditi novi gospodarski objekt, kamatna stopa iznositi 1.5%. To se vrlo dobri uvjeti i očekujemo da vrijedni Siščani iskoriste ove mogućnosti, istaknup je Balazs Bekeffy, predsjednik Uprave OTP banke:

 

 

P1150944

 

Ukupan fond koji je na raspolaganju poduzetnicima iznosi 20 milijuna kuna. Za kupnju nove opreme maksimalni iznos kredita je 4 milijuna kuna, a za obrtna sredstva milijun kuna. Kako je glavni cilj programa povećanje zaposlenosti Siščana, natječaj sadrži jedan bitni preduvjet koji poduzetnici moraju ispuniti:

 

 

Natječaj će biti objavljen danas ili sutra, a bit će otvoren do prosinca 2016. godine ili do utroška sredstava.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.