Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Nacionalni preventivni projekt „Zdrav za 5“

„Živi zdravo, budi zdrav jer čist okoliš je zdrava budućnost“

„Živi zdravo, budi zdrav jer čist okoliš je zdrava budućnost“

Danas se na sisačkoj šetnici Slave Striegla održala završna manifestacija u sklopu komponente II. Nacionalnog preventivnog Projekta „Zdrav za 5″.

Projekt već četiri godine zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a u organizaciji regionalnih partnera, Policijske uprave sisačko-moslavačke i Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša i Zavoda za javno zdravstvo, Sisačko-moslavačke županije.

Vanjski partneri projekta koji su sudjelovali na današnjoj manifestaciji bili su Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije, Javna vatrogasna postrojba Sisak, Javna ustanova za zaštitu prirode Sisačko-moslavačke županije, Auto klub Sisak, Hrvatski centar za razminiranje, Državna uprava za zaštitu i spašavanje – Područni ured Sisak, Hrvatska gorska služba za spašavanje, Ronilački klub Sisak, Kajak i kanu klub Kupa Petrinja, Airsoft klub Petrinja,  Bodocentar Sisak, Turistička zajednica Grada Siska i Gradska tržnica Sisak.

U I. komponenti ovog preventivnog Projekta bilo je obuhvaćeno 3165 učenika osmih razreda osnovnih škola te prvih i drugih razreda srednjih škola. Ciljevi provedenih programa bili su prevencija ovisnosti te ukazivanje mladima na štetnost alkohola, opojnih droga, kocke i igara na sreću te usmjeravanje učenika na zdrav život i očuvanje prirode.

 

IMG_0067 IMG_0053

IMG_0013

 

 

Koji je bio cilj II. komponente projekta otkrio nam je načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Marko Rašić:

 

 

„Mladi danas ne žive zdravo“, izrazila je zabrinutost zamjenica sisačko-moslavačkog župana Anita Sinjeri Ibrišević i pohvalila aktivnosti projekta:

 

 

Zamjenik sisačke gradonačelnice Marko Krička istaknuo je važnost ove akcije:

 

 

Posjetitelji su danas mogli pogledati prezentaciju rukotvorina i učenika osnovnih i srednjih škola obuhvaćenih Projektom, modnu reviju s vlastitim kreacijama izrađenim od prirodnih i reciklažnih materijala, prezentacije vježbi ekipa hitnih službi, izložbeni prostor solarnih vozila  učenika Tehničke škole Sisak, a policijski službenici i djelatnici Hrvatskog centra za razminiranje prikazali su improvizirano minsko polje i upoznali posjetitelje s opasnostima  od minsko-eksplozivnih sredstava.

Na kraju programa svima nazočnima je odaslana osnovna poruka Projekta:

NE drogi, NE alkoholu, NE igrama na sreću – ŽIVI ZDRAVO, BUDI ZDRAV JER ČIST OKOLIŠ JE ZDRAVA BUDUĆNOST.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.