Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Info radionica „Europski socijalni fond…“

„Maksimalno se angažirati na korištenju EU fondova“

„Maksimalno se angažirati na korištenju EU fondova“

U prostoru Gimnazije Sisak danas je otvorena Info radionica „Europski socijalni fond, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., Prioritetna os 3 – Obrazovanje i cjeloživotno učenje“, koju organiziraju SI-MO-RA Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

 

 

P1160172

 

 

Radionica se organizira s ciljem pravodobne pripreme projektnih prijedloga potencijalnih korisnika s područja Sisačko-moslavačke županije za sredstva Europskog socijalnog fonda, rekao je direktor Razvojne agencije Si-Mo-Ra, Mario Čelan:

 

P1160167

 

 

„Školama nije dozvoljeno imati zaposlenike isključivo za pripremu projekata, već to u svom slobodnom vremenu rade učitelji i profesori koji za to nisu plaćeni. U radu i brizi za učenike nemaju puno vremena baviti se ovim stvarima i zbog toga, ali i same nemogućnosti povećanja plaće, interes je mali.Tu uskačemo mi i kao Razvojna agencija ćemo biti u mogućnosti pomoći zbog financijske potpore Županije, a uskoro i Ministarstva regionalnog razvoja koje će nam sufinancirati tehničku pomoć. Dakle, za naše javne ustanove mi ćemo projekte odrađivati besplatno“, kaže Čelan.

 

Najavio je kako će pedesetak natječaja iz Europskog socijalnog fonda biti objavljeno za tridesetak dana.

 

 

Čelan očekuje da bi od 450 milijuna eura koji su primjerice na raspolaganju za program Obrazovanja i cjeloživotnog učenja, u našu Županiju moglo stići dvadesetak milijuna eura.

 

 

Otvorenju radionice nazočio je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

 

P1160173

 

 

Ovdje se,podsjeća župan, radi o Europskom socijalnom fondu.

 

 

Sudionicima današnje radionice,župan je poručio da maksimalno angažiraju sve potencijale:

 

 

Poljska je po povlačenju sredstava iz EU fondova dobar primjer, kaže župan.

 

 

„Očekujem i od svih ostalih da se uključe, da iskoristimo EU fondove, jer ako to učinimo, doći ćemo do onog cilja koji želimo – a to je da naši mladi ne moraju odlaziti iz Hrvatske, nego da im osiguramo radna mjesta.Ovaj Fond upravo nam daje priliku za to“, zaključio je župan Žinić.

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.