Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Dnevni boravak za kutinske osnovnoškolce

Od iduće godine uz sufinanciranje Grada u visini od 50%

Od iduće godine uz sufinanciranje Grada u visini od 50%

S ciljem osiguravanja sigurnog boravka školske djece nakon nastave te velike pomoći zaposlenim roditeljima,Grad Kutina će od iduće školske godine osigurati sufinanciranje dnevnog boravka za osnovnoškolce u svim školama u kojima roditelji iskažu interes.

 

Naime, prije nekoliko godina, na inicijativu Grada, a kao olakšica zaposlenim roditeljima, u OŠ Vladimira Vidrića uveden je vannastavni dnevni boravak. Mjera se pokazala izuzetno korisnom i uspješnom te se od tada javlja konstantni interes roditelja za uvođenjem ove vrste olakšice i u druge kutinske škole.

 

Grad Kutina je tim povodom putem škola proveo i anketu među roditeljima te je na temelju toga donesena odluka o zapošljavanju dodatnih osoba kako bi se učinkovito provela ova mjera i u ostalim kutinskim školama, priopćeno je uz Grada Kutine.

 

„Važno je naglasiti kako je ovo mjera koju vlastitim snagama uvodi izravno Grad i koja nije financirana od strane nadležnog Ministarstva, županije ili neke treće institucije. Grad Kutina u svome proračunu mora izdvojiti dodatna sredstva kako bi se usluga proširila i ravnopravno učinila dostupnom. S ponosom mogu reći da je Grad Kutina jedan od rijetkih hrvatskih gradova koji su uveli ovu mjeru i olakšicu za roditelje. Anketa među roditeljima je pokazala da interes postoji, a rebalansom proračuna i potporama u financiranju omogućit ćemo siguran i kvalitetan boravak za naše školarce“ – izjavio je gradonačelnik Andrija Rudić.

 

Upravo stoga što ovo nije mjera koju odobrava Ministarstvo nego mjera koja se mora strateški uklopiti u proračun grada, Grad je primoran regulirati njezinu cijenu. Sufinanciranje za narednu školsku godinu uključit će se u rebalans proračuna za ovu i planirati u Proračunu za 2017. godinu. Cijena novog programa po djetetu za roditelje bit će 400 kuna mjesečno, što obuhvaća rad s djecom i obroke. Kako bi se što većem broju djece na području cijeloga grada omogućila dostupnost ove usluge, Grad Kutina će do pune cijene novog programa od oko 600.000 kuna na godišnjoj razini sufinancirati oko 50% iznosa, koliko dopuštaju mogućnosti proračuna.

 

Osim boravka i zbrinjavanja djece, kroz ovu mjeru Grad Kutina osigurat će otvaranje 3 dodatna učiteljska radna mjesta. Time će se  i proširiti pogodnosti za zaposlene roditelje koji će kroz mjeru zajedno s Gradom moći djeci osigurati siguran i edukativan boravak“, priopćeno je iz Grada Kutine.

 

Izvor: Grad Kutina

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.