Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

“Radnici RNS solidarno s radnicima maloprodaje”

Dosta je

Kao predsjednik Sindikata Nova Solidarnost koji je prozvan u priopćenju Ine povodom sindikalne akcije “Radnici RNS solidarno sa radnicima maloprodaje” dužan sam na zahtjev naših članova dokazati navode izrečene na BP Caprag 19.05.2016., stoji u Priopćenju Predraga Sekulića, predsjednika Sindikata Nova Solidarnost.

Radnici rafinerije nisu opstruirali rad BP, već su naprotiv u pola sata akcije ostvarili promet kolegama, kakav ostvare u tjedan dana (za što su kolege iz “unutarnje policije” uzeli i izlist prometa kao dokaz).

Prosljeđujemo dokaze o provođenju samovolje pojedinih poslovođa i regionalnih voditelja, na koje smo upozorili socijalne partnere, ali poslodavac nije želio poslati opomenu na sve BP o ne provođenju ovakvih aktivnosti. Stoga smo organizirali ovu akciju, a to ćemo činiti i ubuduće, jer mi nismo sindikat koji sluša poslodavca, već radnike i bori se za prava radnika u svim dijelovima Ine.

Pravo je pitanje tko su ljudi koji su snimali kupce na BP, za koga rade i tko njih kontrolira? Sve me podsjeća na ne tako davna vremena kontrole, špijuniranja i pritisaka. Da li ste svjesni gospodo da kršite Članak 131. Kaznenog zakona Republike Hrvatske (Neovlašteno snimanje i prisluškivanje), te ugrožavate privatnost radnika? Znajući za sve krađe, podmićivanja, sporne lopovske ugovore, dijeljenja novaca ispod stola (na koje sam Vas upozoravao), mislim da imate što raditi. Ne želim vjerovati da ste ustrojili tu službu upravo radi zaštite istih.

O Ininoj uspješnoj suradnji sa najvećim socijalnim partnerima, postavljam pitanje za koga je to uspješna suradnja? Za radnike sigurno ne. Mali smo sindikat brojem, ali rastemo iz mjeseca u mjesec, unatoč pritiscima Ine kao poslodavca i sindikata koji gube sigurni novac za svoje benefite. Mi nemamo direktore koji prebacuju cijele službe u sindikat (kako je to nekada bilo) za sitne ustupke koji danas dolaze na naplatu, a lome se preko leđa radnika. Socijalni dijalog se najbolje vidio na posljednjoj sjednici Radničkog vijeća INA, d.d. Uz mjesec dana unaprijed dostavljena pitanja (mnoga po nalogu), a unatoč ustaljenoj praksi, nije se dozvolila rasprava i postavljanje dodatnih pitanja. Rekao bi da je u Ini na djelu SOCIJALNI MONOLOG.

Ovom prigodom poručujemo kako ćemo i dalje biti sindikat koji ne surađuje s poslodavcem u cilju smanjenja prava radnika, već sindikat koji će otvoreno progovarati o svim nepravilnostima i lopovlucima u našoj Ini, ma koliko to nekoga smetalo. Zalagati ću se za ulazak Uskoka u Inu s nadom da će svatko za svoje postupke biti adekvatno „nagrađen“.

INA je naša, moja, Hrvatska, a ne od pojedinaca skupljenih iz Coca cola, Lura grupa, i ostalih headhunting plačenika koji imaju za cilj uništenje Hrvatske nacionalne naftne kompanije Ine.

DOSTA JE!

Predrag Sekulić

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.