Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Županov radni posjet Petrinji

S gradonačelnikom o zajedničkim problemima i projektima

S gradonačelnikom o zajedničkim problemima i projektima

Nakon nedavnog radnog posjeta Glini,župan Ivo Žinić sa suradnicima je danas posjetio i Petrinju gdje je s gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem razgovarao o nizu tema.Posjet je počeo sastankom u Gradskoj vijećnici.U izjavi za medije nakon sastanka petrinjski je gradonačelnik Darinko Dumbović između ostalog rekao:

 

P1140828

 

 

Dumbović je podsjetio kako je Petrinja grad s najboljim rezultatima u eneregetskoj učinkovitosti u Hrvatskoj.

 

 

„Želimo zdravu županiju,želimo zdrav grad,želimo zdravu komunikaciju, želimo suradnju sa Županijom na projektima koje ona ima, a prihvatljivi su za grad“, poručio je Dumbović koji je predložio i zajednički nastup prema Državi oko određenih tema.

 

 

O čemu se još razgovaralo, otkrio je župan Ivo Žinić.

 

P1140835

 

 

 

Razgovaralo se, kaže župan, i o projektima kojima se želi pomoći poljoprivrednim proizvođačima u lakšem plasmanu njihovih proizvoda na tržište.

 

 

Županija je iznijela prijedlog i da u Petrinji bude jedna od lokacija budućeg Muzeja Banovine.

 

 

Na današnjem sastanku razgovaralo se i o stavljanju petrinjske poduzetničke zone u funkciju te olakšavanju poslovanja poduzetnicima.  „U pronalaženju sredstava kako bi se ta zona stavila u funkciju očekujemo pomoć od Države i vjerujemo da bi se na taj način unaprijedilo gospodarstvo u Petrinji“, izjavio je župn Žinić, zahvalivši petrinjskom gradonačelniku na potpori zajedničkom projektu – poduzetničkim kreditima kojima se kroz subvencioniranje kamata pomaže poduzetnicima.

 

 

Zdravstvena zaštita stanovništva također je bila jedna od tema.

 

 

Sudionici sastanka dotaknuli su i temu školstva.

 

 

Veliki problem je,kaže župan,održavanje lokalnih i županijskih cesta.Prijedlog Županije je da troškove njihova održavanja Županija i gradovi sufinanciraju ravnopravno u omjeru 50:50%.

Suradnju s Gradom Petrinja župan je ocijenio dobrom,a kao primjer te suradnje naveo je zajednički projekt izgradnje magistralnog vodovoda od Bresta prema Žažini. “Vjerujem da ćemo imati i puno drugih projekata koji su u našem zajedničkom interesu“, zaključio je Žinić.

Radni posjet Petrinji, župan je u pratnji petrinjskog gradonačelnika nastavio obilaskom postrojenja za ultrafiltraciju vode u Peckom te posjetom petrinjskoj „Novoj bolnici“.

 

 P1140845P1140853

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.