Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Učenici OŠ “Popovača” posjetili sjedište Županije!

Učenike je najviše zanimalo kad će biti dovršena nova škola u Popovači

Učenike je najviše zanimalo kad će biti dovršena nova škola u Popovači

Učenici 3. razreda Osnovne škole Popovača u sklopu obrazovnog programa posjetili su danas sjedište Sisačko- moslavačke županije gdje ih je primio župan Ivo Žinić. Već tradicionalno, učenici osnovnih škola iz cijele županije posjećuju glavni grad županije, a tijekom tih izleta kao jedna od lokacija koja se mora posjetiti je i županijsko sjedište. U veseloj atmosferi, mali su učenici imali bezbroj pitanja za svog domaćina, od onih neformalnih do sasvim ozbiljnih. Jedno od tih ozbiljnih pitanja bilo je i ono o roku dovršetka izgradnje nove zgrade osnovne škole u Popovači na što je župan Ivo Žinić imao spreman odgovor:

 

 

photo 3

 

Učenici su željeli čuti i kako će se škola zvati te kako će se odrediti koja će djeca  pohađati novu školu. Na to je pitanje odgovorio Darjan Vlahov, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport:

 

 

photo 1

 

Mariju je zanimalo zna li župan koliko ukupno stanovnika imaju Sisak i Popovača:

 

 

photo 3 (2)

 

Kako novinari ocjenjuju rad župana i jesu li zadovoljni njegovim odnosom prema funkciji koju obavlja bilo je još jedno od postavljenih pitanja. Na njega je odgovorio iskusni novinar Danijel Prerad:

 

 

Župan je osim odgovaranja na njihova pitanja učenike upoznao i s osnovnim informacijama o županiji, od njene površine, najvažnijih grana gospodarstva do načina funkcioniranja županijske uprave.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.