Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

U Segesti se pitaju je li klub žrtva političkih ucjena?

U klubu su iznijeli svoje viđenje problema odnosa s Gradom

U klubu su iznijeli svoje viđenje problema odnosa s Gradom

Peticija za spas najstarijeg nogometnog kluba u Hrvatskoj od jučer se može potpisati u prostorijama Segeste. Odluka o pokretanju peticije objavljena je na nedjeljnjoj konferenciji za medije na kojoj je dan i širi pregled cijele problematike oko Segeste, onako kako ga vidi uprava kluba.

U protekla dva tjedna, rečeno je na konferenciji za medije, predstavnici kluba poduzeli su niz akcija prema gradonačelnici, ali i svim gradskim vijećnicima. Molbe za sastancima i apeli redali su se jedni za drugima, ali ništa nije urodilo plodom. Ključni trenutak dogodio se u petak kada je većinom glasova na sjednici Gradskog vijeća izglasana odluka o izmjenama Programa javnih potreba u sportu Grada Siska prema kojima za Segestu nisu predviđena nikakva financijska sredstva. Tom odlukom, naime, predstečajna nagodba, u kojoj se Segesta još uvijek nalazi, neće moći biti provedena do kraja čime će put prema stečaju kluba biti otvoren.

Ogorčeni zbog izostanka oko 600 tisuća kuna koje su trebali dobiti za 2016.godinu, u klubu su, kažu, odlučili skinuti rukavice te otvoreno progovoriti o odnosima s Gradom.

Dolaskom aktualne gradske vlasti 2013.godine, došlo je i do promjene upravljačke strukture u klubu. Zatečeno financijsko stanje bilo je sve samo ne dobro, prisjetila se Maša Radišić, majka djeteta- igrača Segestinog omladinskog pogona:

 

 

Krajem prošle godine do uprave je stigla vijesti da Grad više neće financirati klub, nastavlja Radišić:

 

 

U Segesti ne vide niti jedan pravni razlog zašto bi ostali bez sredstava na koja imaju pravo. Sve obveze klub na vrijeme podmiruje, a od Grada traže samo jedno:

 

 

Iz kluba odbacuju argument gradonačelnice o probijenim rokovima vezanim uz pokretanje predstečajne nagodbe. Predstečajna nagodba podnesena je na raspravu Trgovačkom sudu 2.veljače 2015.godine, a Zakon o sportu na kojeg se pozivaju u Gradu stupio je na snagu 1.ožujka:

 

 

Davor Ivić, direktor NK Segesta odbacio je navode o nesposobnosti aktualne klupske uprave kao razlog za narušene odnose Grada i kluba te naglasio kako se jedino može raditi o političkoj nepodobnosti:

 

 

Nakon saniranja blokiranih klupskih računa po drugi put, počinju problemi koji traju do danas:

 

 

Ivica Knežević predsjednik je kluba u drugom mandatu. Na konferenciji nije birao riječi u iznošenju svog viđenja razloga sukoba klupske uprave i gradske vlasti:

 

 

Na pitanje može li klub funkcionirati bez financijskih sredstava Grada, vodstvo kluba je odgovorilo kako klub može naći sponzore koji bi donijeli svježi kapital, ali problem je stadion. Stadion je u vlasništvu Grada i ukoliko Grad odluči, igrači i svi zaposleni u Segesti mogu izgubiti pravo korištenja.

Borba za spas Segeste neće stati na peticiji. U klubu najavljuju sljedeće poteze:

 

 

Peticija će se, osim u prostoijama kluba, od utorka moći potpisati i na Gradskoj tržnici Kontroba, poručeno je na kraju konferencije.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.