Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

U Petrinji održana sjednica Skupštine Udruge osoba s invaliditetom SMŽ

Sjednici je prisustvovao i župan Ivo Žinić

Sjednici je prisustvovao i župan Ivo Žinić

Sjednica Skupštine Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije održana je danas u sjedištu udruge u Petrinji. Krajem 2015.godine u registru članova udruge nalazilo se 270 pojedinaca od kojih je njih 125 u dobi do 21 godine, dok su približno polovinu članstva činile odrasle osobe. Iako članstvo udruge čine djeca s teškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom te one s posebnim potrebama, rad udruge je u najvećoj mjeri okrenut djeci i mladima. Toga je svjesna i Aleksandra Milković, izvršna direktorica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko- moslavačke županije i voditeljica projekata u udruzi:

 

 

P1140759

 

U prošloj, 2015.godini, u udruzi su proveli 9 vlastitih i 3 projekta u partnerstvu, a ostvareni prihodi iznosili su više od milijun kuna. U udruzi su trenutno zaposlena dva radna terapeuta koja rade s 57-ero djece s teškoćama u razvoju s područja Topuskog, Dvora, Hrvatske Kostajnice, Gline, Petrinje, Siska i Novske:

 

 

Potporu radu udruge pruža i Županija, ove godine sa sredstvima čak i većima u odnosu na prošlu godinu. U mnogim dijelovima proračun je morao biti smanjen, no aktivnosti ove udruge su iznimno važne za zajednicu i zato ćemo ju i dalje aktivno podupirati, istaknuo je Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić:

 

 

P1140765

 

Skoro svi projekti planirani za 2015.godinu koji su izglasani na skupštini udruge održanoj krajem 2014.godine su i ostvareni, složili su se sudionici današnje skupštine te izrazili nadu da će se takva realizacija projekata nastaviti i u ovoj godini.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.