Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Svjetski dan zdravlja obilježen i u Popovači

Akcijom mjerenja tlaka,šećera i masnoća u krvi

Akcijom mjerenja tlaka,šećera i masnoća u krvi

Svjetski dan zdravlja obilježen je danas i u Popovači javno zdravstvenom akcijom održanom na gradskom Trgu II ispred popovačkog Doma kulture.

 

POPOVAČA 4

 

Akciju tijekom koje su građani mogli izmjeriti tlak,šećer i masnoće u krvi,organizirali su Neuropsihijatrijska bolnica “Dr. Ivan Barbot” Popovača i Udruga dijabetičara grada Popovače.

 

POPOVAČA 2

 

Sanacijska upraviteljica Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“, prim. Marina Kovač, dr. med.,podsjetila je kako je ovogodišnji Svjetski dan zdravlja posvećen dijabetesu koji u današnje vrijeme poprima razmjere epidemije.

 

POPOVAČA 8

 

 

Ako se na vrijeme ne prepozna i ne liječi, šećerna bolest stvara teške komplikacije, upozorava liječnica Kovač.

 

POPOVAČA 10

 

 

Što s onima kojima se na ovakvim akcijama izmjeri povišena razina šećera u krvi? Kakve im se preporuke daju, kamo ih se dalje usmjerava?

 

 

Današnja akcija organizirana je pod pokroviteljstvom Grada Popovače i gradonačelnika Josipa Miškovića.Pitali smo gradonačelnika kontrolira li on svoje zdravlje?

 

POPOVAČA 9

 

 

POPOVAČA 5

 

Mjerenje tlaka pokazalo je da gradonačelnik,barem po tom pitanju,nema razloga za zabrinutost.A kakva je inače zdravstvena slika stanovnika Popovače i koliko ovakve akcije pomažu građanima da osvijeste potrebu vođenja brige o svom zdravlju?

 

 

Akciju u Popovači podržala je danas i zamjenica sisačko-moslavačkog župana Anita Sinjeri – Ibrišević koja je podsjetila na mjere koje Županija provodi  na poboljšanju zdravstvenog standarda stanovnika.

 

POPOVAČA 7

 

 

Sinjeri – Ibrišević pozvala je građane da brinu o svome zdravlje te da se odazivaju na ovakve preventivne javno-zdravstvene akcije koje im mogu pomoći u ranom otkrivanju bolesti.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.