Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Suradnja Petrinje i Piotrkow Tribunalskog

Naša sadnica kestena u Poljskoj

Naša sadnica kestena u Poljskoj

U uzvratnom posjetu poljskom gradu Piotrkow Trybunalskom Darinko Dumbović, gradonačelnik grada Petrinje sa suradnicama sklopio je prve dogovore o suradnji na više područja. Prvog dana posjeta petrinjski gradonačelnik sastao se sa svojim domaćinima Krzysztofom Chojniakom, gradonačelnikom Piotrkow Trybunalskog, Marianom Blaszczynski, predsjednikom Gradskog vijeća, tajnikom grada Bogdanom Munikom i voditeljicom odjela za suradnju i fondove EU.

POLJSKA 4

Nakon dobrodošlice domaćini su goste upoznali s brojnim znamenitostima svoga grada. Posjetili su Gradski kulturni centar gdje su obišli izložbu slikarice koja nema jedne ruke, a stvara fantastična djela. U istoj zgradi nalazi se i lokalna televizija,slikarski atelje, kazalište, radionice za djecu i razne umjetničke radionice.

POLJSKA 6

Ovom prigodom posjetili su i 5. Gimnaziju koja je izgrađena 2000. godine i ima vrlo visoke standarde uz mnoštvo praktikuma, veliku i malu sportsku dvoranu. Domaćini su ponosno pokazali i Centar za sport i rekreaciju gdje se nalaze bazen i otvoreni i zatvoreni teniski tereni.

POLJSKA 8POLJSKA 5POLJSKA 7

Ono što je posebno razveselilo domaćine Poljake jesu dvije sadnice pitomog kestena koje im je donio i darivao gradonačelnik Dumbović. U svom posjetu Petrinji Poljaci su izjavili kako kod njih nema kestena i kako ih nikada nisu niti jeli te je ovo bila izvrsna prilika da im Petrinjci poklone dio svog najvećeg blaga. Sadnice su svoje mjesto našle na zelenoj površini uz Gradski stadion gdje su ih dva gradonačelnika zajednički zasadili.

POLJSKA 10

 

Prvi dan susreta bio je vrlo ugodan, razmijenjena su mnoga iskustva kao i prijedlozi i ideje za daljnju suradnju, jer kako su potvrdili gradonačelnici, postoji mnoštvo poveznica i mogućnosti za uspostavljanje suradnje između lokalnih medija, na kulturnom području, na zdravstvenim projektima, točnije pulmološkim odjelima te povezivanju hrvačkih i rukometnih klubova.

POLJSKA 2POLJSKA 3

 

Gradonačelnik Chojniak pozvao je Petrinjce na sudjelovanje na njihovom Kulturnom festivalu u svibnju te na jesenskom Glazbenom festivalu gradova partnera.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.