Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Quirinusova Karmen Valenta dobitnica “Velebitske degenije”

Za emisiju “Bez cenzure”

U Novinarskom domu u Zagrebu danas su dodijeljene nagrade „Velebitska degenija“ za najbolje novinarske radove o zaštiti okoliša i prirode.

Nagrada koju je prije 18 godina inicirao Zbor novinara za okoliš Hrvatskog novinarskog društva, dodjeljuje se od 1999. svake godine na Dan planeta Zemlje. Do sada je ovu nagradu primilo pedesetak novinara za radove objavljene u tisku ili na internetu, te na radiju i televiziji. Dodjelu nagrade organizirali su Hrvatsko novinarsko društvo i ovogodišnji sponzor HEP Opskrba.

 

DEGENIJA 4

 

Ove godine dodijeljene su tri nagrade. O dobitnicima odlučivalo je Povjerenstvo u sastavu: Silva Celebrini, predsjednica Povjerenstva, Vladimir Lulić, tajnik Hrvatskog novinarskog društva, Davorin Marković iz Državnog zavoda za zaštitu prirode, Nada Kolega iz Hrvatskog operatora prijenosnog sustava, Darko Horvatić s HRT-a i Darko Alfirev iz HEP-a.

Velebitsku degeniju za tisak i internet ove je godine dobio Goran Šimac s Portala Tris iz Šibenika za priču o eksploataciji nafte u Jadranu, odnosno intervju s profesoricom Mariom Ritom D’Orsogna pod naslovom „Rušenje laži i mitova o nafti“.

 

 

Dobitnica nagrade Velebitska degenija za radijsku emisiju „Bez cenzure“ na temu „Jeste li za izgradnju odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori“, naša je kolegica Karmen Valenta:

 

 

Nagradu je Karmen  uručio zamjenik ministra zaštite okliša Mario Šiljeg, a evo što je dobitnica tom prilikom rekla:

 

P1150271

 

 

Kako je u jakoj konkurenciji Povjerenstvo prepoznalo upravo emisiju Bez cenzure, autorice Karmen Valenta, objasnila je predsjednica Povjerenstva, Silva Celebrini, ujedno i predsjednica Zbora novinara za okoliš.

 

SILVA CELEBRINI

 

 

Nagradu u kategoriji televizijskog novinarstva, za prilog „Opasni pašnjački korovi“ dobio je Vlatko Grgurić s HRT-a. I ova priča imala je veze s našom, Sisačko-moslavačkom županijom.

 

 

Nagrađenima su prigodnim riječima čestitali i predsjednik HND-a Saša Leković,direktorica marketinga HEP Opskrbe Nada Podnar, predsjednik Uprave HEP-a Perica Jukić i zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode Mario Šiljeg.

Svi su istaknuli ulogu medija u zaštiti okoliša jer podižu svijest javnosti o važnosti zaštite okoliša.

 

P1150291

 

Nakon “sređivanja” dojmova, Karmen Valenta, koja je i predsjednica Županijskog ogranka HND-a SMŽ, kaže kako joj je posebno drago što se među nagrađenima nalaze i mali, lokalni mediji.

 

 

Čestitke sa svih strana – čestitao i predsjednik HND-a Saša Leković, a posebno ponosna bila je Lidija Kopjar, jedna od koncesionara Quirinus radija.

 

P1150300P1150298

 

Ponosni smo na našu Karmen i još jednom joj čestitamo na zasluženoj nagradi!


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.