Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Potpora Ministarstva za projekt energetske obnove kutinske škole

…plan je energetski obnoviti sve kutinske škole do 2020.!

...plan je energetski obnoviti sve kutinske škole do 2020.!

U utorak, 19. travnja 2016. gradonačelnik Andrija Rudić i ravnateljica OŠ Vladimira Vidrića Kutina  Snježana Coha nazočili su   konferenciji za medije na kojoj je  ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević  govorio o provedbi Pilot projekta energetske obnove zgrada javnih ustanova koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja, budućim programima energetske obnove i uručio 9 Odluka o financiranju i potpisao 5 Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

škola 3

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava OŠ Vladimira Vidrića potpisala je ravnateljica, Snježana Coha.

 

škola 5

Škola je u suradnji sa Gradom Kutina  u projekt energetske obnove zgrade, vrijedan gotovo 4,5 milijuna kuna krenula s ciljem stvaranja kvalitetnijih uvjeta za školovanje djece, ali i uštede energije. Projekt će u 70% iznosa od prihvatljivih 4,3 milijuna kuna financirati Europski fond za regionalni razvoj što je na tragu opredjeljenja Grada Kutine za povlačenjem nepovratnih sredstva iz Europe za ključne projekte u Gradu za koje je oformljen stručni tim. Prevelika i nepotrebna potrošnja energije u OŠ Vladimira Vidrića dosad je bila značajno financijsko opterećenje, stoga je dugoročni cilj ušteda i racionalizacija troškova u toj školi. Uz to stvorit će se i bolji i ugodniji uvjeti za boravak i obrazovanje školaraca.

škola 2

„ Naš je plan da svih pet matičnih škola energetski obnovimo do 2020., da dalje racionaliziramo troškove u Gradu, a posebno da stvaramo bolje i kvalitetnije uvjete za naše građane, a posebno one najmlađe“, rekao je gradonačelnik, Andrija Rudić.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.