Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Lekenik

OŠ “Mladost” ustupila novi radni prostor SOS Dječjem selu Lekenik

SOS Mobilni tim djeluje i na području Gline

SOS Mobilni tim djeluje i na području Gline

U Osnovnoj školi Mladost u Lekeniku danas je otvoren novouređeni prostor koji će ubuduće koristiti djelatnici SOS Mobilnog tima i Savjetovališta za djecu, mlade i obitelj SOS Dječjeg sela Lekenik.

Mobilni tim i Savjetovalište na području Sisačko- moslavačke županije djeluju od 2014.godine kada su počeli s programima pomaganja socijalno ugroženim obiteljima. Njihove dosadašnje prostorije u Društvenom centru SOS Dječjeg sela Lekenik pokazale su se kao nedostatne za potrebe brojnih aktivnosti koje provode njihovi djelatnici. Te aktivnosti uključuju rad s djecom, mladima, ali i cjelokupnim obiteljima. Novi i veći prostor znatno će olakšati i poboljšati rad s djecom, uvjeren je direktor SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović:

 

 

photo 1

 

O SOS Mobilnom timu i Savjetovalištu više je rekla njegova voditeljica Asja Zenko:

 

 

photo 3

 

Stručni tim SOS Mobilnog tima i Savjetovališta za djecu, mlade i obitelj provode nekoliko projekata i programa. Jedan od najučinkovitijih je Program jačanja obitelji, kaže Zenko:

 

 

U novim radnim prostorijama stručnjaci SOS Mobilnog tima i Savjetovališta provodit će projekt „Brižan dom za svako dijete“. Projekt je od samog početka dobio potporu čelnih ljudi Općine Lekenik jer, kako kaže načelnik Općine, Ivica Perović, izuzetno je bitno da se kvaliteta socijalnih usluga i na ovaj način poboljša:

 

 

photo 2

 

Projekti, kako je već naglašeno, ne provode se samo na području Lekenika. Jedan od njih,“Idem u tvoje cipele“, koji za cilj ima prevenciju nasilja među djecom u osnovnim školama, provodi se i u Glini. Zato je podršku unaprjeđenju rada Mobilnog tima i Savjetovališta dala i dožupanica, Anita Sinjeri Ibrišević:

 

 

photo 1 (1)

 

Recimo još da novih prostorija za rad djelatnika Savjetovališta i SOS Mobilnog tima ne bi bilo bez pomoći ravnatelja OŠ Mladost, Igora Rožića koji je rado potpisao odluku o ustupanju prostorija.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.