Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

O požarima kroz fotografiju – otvorena izložba Damira Hoyke “Crna šuma”!

Serija art fotografija prirode nije novo iskustvo za autora

Serija art fotografija prirode nije novo iskustvo za autora

U Gradskom muzeju Sisak danas je otvorena izložba fotografija autora Damira Hoyke pod nazivom „Crna šuma“. Fotografije obuhvaćene izložbom nastale su  nedugo  nakon  katastrofalnog požara  2015. godine na području otoka Korčule  i  poluotoka  Pelješca.  Zapanjen apokaliptičnim  prizorima u koje je požar pretvorio pelješku šumu, autor fotografija odlučio je ovu tragediju pretvoriti u snažno vizualno upozorenje i tako doprinijeti spriječavanju ovakvih događaja:

 

 

Serija art fotografija na temu požara predstavlja novinu u načinu na koji se javnost želi upoznati s opasnostima požara i potrebom odgovornog ponašanja u prirodi:

 

 

Za autora kojeg javnost prepoznaje po fotografijama ljudi ovo je bilo donekle novo iskustvo:

 

 

Izložba „Crna šuma“ prvi je put predstavljena javnosti u Noći muzeja u Muzeju hrvatskog vatrogastva u Varaždinu, a dosad su ju mogli vidjeti građani u Vukovaru, Osijeku i Belišću. Nakon Siska, izložba se seli na obalu, otkriva Vedran Runjić, voditelj Muzeja hrvatskog vatrogastva:

 

 

Kada su od organizatora izložbe, Hrvatske vatrogasne zajednice, dobili zamolbu za ustupanje prostora, u Gradskom muzeju Sisak nisu dvojili oko odgovora. Ovakve izložbe, osim umjetničke, imaju i još jednu poruku- onu edukativnu, kaže Vlatko Čakširan, ravnatelj Gradskog muzeja Sisak:

 

 

Izložba se u Gradskom muzeju Sisak može razgledati do 23.travnja.

 

photo 2

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.