Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Marica Žinić najbolja na 14. Marinbrodskoj kobasijadi

Ove godine prijavila su se 43 natjecatelja

Ove godine prijavila su se 43 natjecatelja

Na jučerašnjoj 14. Marinbrodskoj kobasijadi najboljom kobasicom proglašena je ona  Marice Žinić. Od 43 prijavljena uzorka, zlatnu medalju na najstarijoj kobasijadi u Sisačko-moslavačkoj županiji osvojila je domaća glinska kobasica s prikupljenih 73.10 bodova, 1.5 bod više od drugoplasirane.

Romano Božac, profesor u mirovini sa zagrebačkog Agronomskog fakulteta koji je već 10 godina predsjednik ocjenjivačkog žirija kaže kako se kvaliteta kobasica iz godine u godinu poboljšava. Ljudi uče, prihvaćaju naše savjete i ove godine sa zadovoljstvom možemo reći da nije bilo niti jedne kobasice ocijenjene kao nevaljale. Prijašnjih godina, pogotovo onih početnih, nije bilo tako:

 

 

P1140520

 

Kobasica može biti ocijenjena s maksimalno 80 bodova, no takva još nije napravljena:

 

 

P1140503

 

Tajna dobre kobasice je u detaljima. Jedan gram više ili manje soli, češnjaka ili paprike najčešće odlučuje pobjednika.Ipak, postoje neka osnovna pravila kojih bi se svi majstori kobasičari trebali pridržavati:

 

 

P1140508

 

Drugoplasirani prema ocjenama ocjenjivačkog suda je Ivo Žinić, Sisačko- moslavački župan i predsjednik Zavičajnog kluba Marinbrod:

 

 

P1140527

 

Marinbrodska kobasijada pokrenuta je prije 14 godina s jasnim ciljem:

 

 

Banska kobasica postat će brend poput slavonskog kulena ili dalmatinskog pršuta, najavio je župan Žinić. Unatoč manjem broju sudionika u odnosu na prošlogodišnju, ovogodišnja Marinbrodska kobasijada daje mu za pravo u jenoj stvari- kvaliteti kobasica. Ona je, kako su istaknuli u žiriju, ove godine doista na najvišem nivou.

 

P1140499

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.