Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Posjet njemačkih poljoprivrednika

U Donjoj Gračenici obišli imanje Miška Šklempe

U Donjoj Gračenici obišli imanje Miška Šklempe

Skupina od pedesetak poljoprivrednika iz Njemačke,na studijskom putovanju kroz Hrvatsku,posjetila je i našu,Sisačko-moslavačku županiju.U Donjoj Gračenici obišli su danas imanje Miška Šklempe.

 

Razloge dolaska u Hrvatsku pojasnio je voditelj ovog putovanja Wolfgang Koch,inače bivši predsjednik Zajednice proizvođača mesa,danas poljoprivrednik-umirovljenik.

 

 

O dojmovima dosad viđenim,Koch kaže:

 

 

Koch je napravio i kratku usporedbu s Njemačkom:

 

 

Ovakva putovanja, njemački poljoprivrednici poduzimaju kako bi vidjeli iskustva drugih,usporedili ih sa svojim i možda naučili nešto novo. Zanima ih,kaže,način obrade zemlje i uzgoja životinja. Nakon devedesetih godina prošlog stoljeća,nakon rata,kaže Koch, primjećuje se velika hrabrost hrvatskih poljoprivrednika koji ulaze u ozbiljne poljoprivredne pothvate.

 

Da je razmjena iskustava važna, slaže se i zamjenica sisačko-moslavačkog župana Anita Sinjeri – Ibrišević.

 

 

„Ono što je kod nas zabrinjavajuće, što je loša praksa je što kod nas administracija ne prati domaćeg poljoprivrednika“, kaže Sinjeri – Ibrišević.

 

 

Kao pozitivan primjer iz naše županije, Anita Sinjeri Ibrišević navela je poticanje sustava „krava-tele“.Dodaje,međutim kako je problem u Republici Hrvatskoj,pa onda i u Sisačko-moslavačkoj županiji,nesređeni sustav državnih pašnjaka.

 

 

Njemački gosti posjetili su danas i Park prirode Lonjsko polje.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.