Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Obranili naslov najboljih

Petrinjski plesači ponovo uspješni

Petrinjski plesači ponovo uspješni

Naslov državnih prvaka u latinsko-američkim plesovima obranili su sportski plesni par Jakov Bjelac – Magdalena Vidas u kategoriji „mlađa mladež“ (12 i 13 godina). Njihovi klupski kolege Roko Šustić – Marta Marki u kategoriji „osnovci“ (10 i 11 godina) obranili su naslov viceprvaka, kao i nešto stariji Lovro Peraković – Lea Stanić u kategoriji „mladež“ (14 i 15 godina).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Niz uspješnih nastupa na prvenstvima Republike Hrvatske u sportskim plesovima članovi Sportskog plesnog kluba „Petrinia“ održavaju već godinama.
Na ovom državnom prvenstvu u latinsko-američkim plesovima koje je održano protekli vikend u Bjelovaru predstavilo se devet petrinjskih sportskih plesnih parova i to vrhunskim nastupom i izvedbom, ali u nekim slučajevima rezultati, odnosno sudačke ocjene, nažalost nisu odraz kvalitete.

petrinia 2

Plesni klub Petrinia imao je svoje predstavnike u svim starosnim kategorijama, osim veterana. Uz već navedene osvajače medalja u najmlađoj kategoriji „mlađi osnovci“ (do 9 godina starosti) svoje prvo natjecanje na državnom prvenstvu i odličan nastup u završnici imali su najmlađi članovi Kluba: Borna Turkalj – Marija Gregec i Matija Baljak – Klara Autischer.

U kategoriji „starija mladež“ (16, 17 i 18 godina) nastupila su dva petrinjska sportska plesna para: Juraj Bjelac – Renata Faizerakhmanova i Ivan Orabović – Iva Hanžeković. Nakon „borbe“ od četvrtzavršnice u konkurenciji od 26 sportskih plesnih parova Juraj i Renata zauzeli su 5., a Ivan i Iva 11. mjesto.

 

petrinia 3
U kategoriji odraslih, u konkurenciji 22 plesna para, 8. mjesto zauzeli su Siniša Preprotnik – Paula Vujasić, a 20.mjesto Dino Perčić – Leda Ručević.
Bio je ovo još jedan odlično odrađen turnir petrinjskih plesača a ono što slijedi jest veliki izazov za par Juraj Bjelac – Renata Faizerakhmanova, koji će sljedeću subotu, 26. ožujka 2016.g., kao prvo plasirani na rang listi i kao članovi reprezentacije, predstavljati Hrvatsku na Europskom prvenstvu u latinsko-američkim plesovima u španjolskom gradu Cambrils.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.