Vijeće bošnjačke nacionalne manjine grada Siska i ove je godine organiziralo obilježbu godišnjice neovisnosti Bosne i Hercegovine. 24. obljetnica obilježena u utorak,01. ožujka prigodnom svečanošću u sisačkom hotelu „Panonija“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Predsjednik Vijeća Adis Keranović

Ovaj značajni datum u novijoj povijesti BiH ne smijemo zaboraviti, dodaje Keranović

Suradnja između dvije države većinom se odnosi na kulturnu razmjenu, napominje Keranović, vjerujući kako će biti proširena i na onu gospodarsku

Keranović ističe i odličnu suradnju koje vijeće ima i s gradom Siskom i Sisačko-moslavačkom županijom.Svečanosti je nazočio i zamjenik gradonačelnice grada Siska Marko Krička

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pozivu predsjednika Vijeća, Adisa Keranovića, uz predstavnike iranskog veleposlanstva i gradova Petrinje i Siska, odazvala se i zamjenica župana Anita Sinjeri-Ibrišević.

Podsjetimo, U BiH je 29. veljače i 1. ožujka 1992. godine održan referendum o neovisnosti od SFRJ, a većina građana koji su izašli na referendum se izjasnila pozitivno – glasovali su “ZA” demokratsku i neovisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana. Referendumsko pitanje je glasilo: “Jeste li za suverenu i neovisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda BiH – Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive?”

Obilježen dan neovisnosti Bosne i Hercegovine
0.00(0 glasova)
Komentara(0)

Napišite komentar