Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Inicijativa za proširenje GP Maljevac

Inicijativu podržao i petrinjski gradonačelnik

Inicijativu podržao i petrinjski gradonačelnik

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, na poziv Edina Behrića, načelnika Općine Velika Kladuša, sudjelovao je u obilasku graničnog prijelaza Maljevac kako bi se ponovno ukazalo na potrebu proširenja navedenog prijelaza.

Podršku inicijativi dali su i Davor Škrlec, zastupnik RH u Europskom parlamentu,Josip Šafar, zamjenik karlovačkog župana, Izudin Saračević, premijer Vlade Unsko-sanskog kantona  te predstavnici okolnih općina.

Prilikom obilaska GP Maljevac, istaknuta je nužnost njegova proširenja,jer problemi na tom prijelazu traju već godinama, osobito vikendom kada je kolona vozila duga i po nekoliko kilometara.

„Radi se o najbližem i najbitnijem prijelazu za stanovnike općina Unsko-sanskog kantona koji broji 300.000 stanovnika“, rekao je načelnik Behrić te dodao kako ovdje mjesečno prelazi 200 000 građana.Godišnje je to 2,4 milijuna ljudi kao što je to bilo u 2015.godini, a većina putnika su državljani EU. Zbog nemogućnosti obrade velikog broja podataka više je puta prijelaz ostajao blokiran što ga čini nefunkcionalnim. Zadnji put je ovaj prijelaz bio blokiran 6.ožujka ove godine tijekom cijelog dana i veći dio noći, što se i inače često događa.

Na zahtjev općina Cetingrad i Velika Kladuša u prosincu prošle godine potpisana je inicijativa za proširenje graničnog prijelaza Maljevac.

Izvor : Petrinja.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.