Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Europskim fondovima do energetske obnove

Projekt energetske obnove Osnovne škole Vladimira Vidrića u Kutini

Projekt energetske obnove Osnovne škole Vladimira Vidrića u Kutini

Kako bi stvorila što kvalitetnije uvjete za svoje učenike te ostvarila uštede na energiji, Osnovna škola Vladimira Vidrića iz Kutine na Europski je fond za regionalni razvoj aplicirala projekt energetske obnove školske zgrade.

 

Što će sve obuhvatiti ovaj projekt vrijedan gotovo 4,5 milijuna kuna, na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u prostoru škole,objasnio je Eldar Obralić, viši savjetnik za kapitalna ulaganja i investicijsko održavanje u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Kutine.

 

P1140262

 

 

Nedavno su u ovoj školi, kaže Obralić, po najmodernijim standardima napravili i novu kotlovnicu koja je već u funkciji.

 

U pripremi projekta sudjelovala je i kutinska Razvojna agencija „Mrav“.Vlado Vujica, voditelj je projekata u ovoj Agenciji:

 

P1140265

 

 

Podrška energetskoj obnovi stiže i iz Grada Kutine.Gradonačelnik Andrija Rudić kaže kako će Grad u ovom projektu sudjelovati s 30 posto sredstava.

 

P1140268

 

 

Neke značajne uštede već su postignute, kaže kutinski gradonačelnik.

 

 

Gradonačelnik Rudić pohvalio je suradnju s timom Osnovne škole Vladimira Vidrića na čelu s ravnateljicom Snježanom Coha, koja je pak pojasnila što će realizacija ovog projekta za školu značiti.

 

P1140266

 

 

„Ovako obnovljena,Osnovna škola Vladimira Vidrića, u samom centru grada, više neće biti stara i oronula.Dapače, bit će ukras grada“,rekao je gradonačelnik Kutine Andrija Rudić, najavivši do 2020. godine obnovu i ostalih kutinskih matičnih škola:

 

 

P1140256P1140258

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.