Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

EMISIJE

Arbitražni proces u Washingtonu: Čija je tvornica “Gavrilović”?

Bez Cenzure

Bez Cenzure

“Nova tvornica “Gavrilović” izgrađena je odricanjima radnika, otvorena 19.12.1965. i pripada radnicima. Nakon izlaska iz zatvora, iz Nove Gradiške krajem II Svjetskog rata, pokojni Đuro Gavrilović odlazi u Austriju no radnici nastavljaju sa radom u staroj tvornici, vrlo brzo počinju graditi novu tvornicu udaljenu 2 km od stare, odričući se plaća. Čuvši za to, Đuro Gavrilović dolazi iz Austrije i izražava nezadovoljstvo da se pod njegovim imenom gradi nova tvornica te ga tadašnji direktor Pajo Manojlović u Beču 1960.godine isplaćuje u ime radnika za recepturu i brend u višemilijunskom iznosu te polugama zlata. Od toga trenutka nitko iz obitelji Gavrilović ne polaže nikakva prava na novu tvornicu koja i dan-danas pripada radnicima kao i sve nekretnine i imovina tvornice no Georg Gavrilović vodi arbitražni proces u Washingtonu protiv RH tražeći 198,5 milijuna eura odštete i gotovo 500 nekretnina.”

U emisiji “Bez Cenzure” u petak, 04. ožujka govore  Iva Anzulović, slobodna novinarka, Vladimir Demetrović, direktor Gavrilovića , kojeg je 1995. godine imenovala tadašnja Vlada RH, gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i radnica Štefica Škobić.

Dopis za očitovaje uputili smo i u Upravu tvrtke Gavrilović d.o.o, kao i Građansko- pravnom odjelu DORH-a RH koji zastupa Republiku Hrvatsku u procesu arbitraže. Do objavljivanja ove najave od njih nismo primili nikakvo očitovanje.

Bez Cenzure, petak, 04. ožujka 2016. od 12 i 30

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.