Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

11. Svjetski dan bubrega obilježen na Kontrobi!

Medicinske sestre i učenici srednje škole tijekom jutra su građanima mjerili šećer u krvi i krvni tlak

Medicinske sestre i učenici srednje škole tijekom jutra su građanima mjerili šećer u krvi i krvni tlak

11. tradicionalni Svjetski dan bubrega obilježen je na sisačkoj Gradskoj tržnici zajedničkom akcijom Opće bolnice „Dr.Ivo Pedišić“ i srednje medicinske škole Viktorovac. Medicinske sestre i učenici srednje škole tijekom jutra su zainteresiranim građanima mjerili šećer u krvi i krvni tlak te su dijelili i edukativne letke o važnosti bubrega za ljudsko zdravlje.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana bubrega jest podizanje svijesti o životno važnoj ulozi bubrega u očuvanju zdravlja te smanjivanju učestalosti bubrežne bolesti i njenog štetnog utjecaja na cijeli organizam.

Kronična bubrežna bolest posljedica je šećerne bolesti i visokog krvnog tlaka i zato smo danas odlučili građanima mjeriti baš ta dva pokazatelja zdravstvenog stanja, kaže Nataša Graho, glavna sestra bolnice “Dr.Ivo Pedišić”:

 

 

photo 1

 

Sisačka bolnica nastoji pratiti najnovija dostignuća u liječenju bubrežnih bolesti. Timovi su uigrani i zasad su rezultati takvi da su njima zadovoljni i pacijenti i liječnici:

 

 

photo 2 (1) photo 1 (1)

 

Današnjom se javnozdravstvenom akcijom željelo upozoriti da je kronična bolest bubrega česta, štetna, ali i da se može liječiti. Zato je važno razviti svijest o potrebi ranog otkrivanja bubrežne bolesti i to od dječje pa do starije dobi. Toga je svjesna i direktorica Gradske tržnice Sisak koja iz obiteljskog iskustva zna što znači boriti se s bubrežnom bolešću:

 

 

photo 2

 

Obilježavanje Svjetskog dana bubrega nastavit će se kasno popodne kada će se održati stručni skup za zdravstvene djelatnike naše županije, a na kojemu će se govoriti o metodama liječenja kronične bubrežne bolesti.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.