Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

Na Kontrobi održana akcija mjerenja GUK-a; 27 novootkrivenih s povišenom koncentracijom šećera

Akcija je organizirana povodom 11. veljače, Svjetskog dana bolesnika

Akcija je organizirana povodom 11. veljače, Svjetskog dana bolesnika

Podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb bila je misao kojom se vodio Papa Ivan Pavao II. 1992. godine kada je utemeljio ovaj dan.

Jedna od, možemo ju nazvati, institucija koje redovito upozoravaju na važnost zdrave prehrane i zdravog načina života je i Gradska tržnica Sisak. Tržnica Kontroba ove se godine pridružila obilježavanju 11. veljače.

Adelina Ivković, direktorica Gradske tržnice Sisak:

 

Na poziv uprave Tržnice za sudjelovanjem u obilježavanju Svjetskog dana bolesnika sa zadovoljstvom se odazvalo Dijabetičko društvo Grada Siska. Suradnja Tržnice i Društva dugotrajna je i iznimno korisna. Pokazalo se to i danas. Kako, objašnjava Darko Velhes, predsjednik Dijabetičkog društva Grada Siska:

 

 

P1130197

 

U dva sata koliko je trajala akcija mjerenja šećera u krvi, od 222 osobe, za njih 27 pokazalo se da imaju povišenu koncentraciju šećera u krvi. Preporučeno im je da se što prije jave liječniku specijalistu, a akcije poput ove organiziraju se upravo s takvim ciljem- ranog otkrivanja i brzog početka liječenja.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.