Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Područje naselja Donja Budičina potpuno je razminirano

Cerifikat je uručen Zlati Jajčinović, stanovnici naselja čiji je suprug preminuo od posljedica eksplozije mine

Cerifikat je uručen Zlati Jajčinović, stanovnici naselja čiji je suprug preminuo od posljedica eksplozije mine

Oko 30 tisuća četvornih metara prostora na području naselja Donja Budičina razminirano je te je certifikat o dovršenom projektu uručen županu Sisačko- moslavačkom Ivi Žiniću. Vrijednost navedenih poslova iznosi 184 tisuće 138 kuna i 50 lipa, a Sisačko- moslavačka županija sudjelovala je s iznosom od 100 tisuća kuna.

Područje Donje Budičine predstavljalo je prioritet za razminiranje radi proširenja sigurnosne zone uz samo naselje gdje je zabilježen jedan minski incident, a posredno i radi omogućavanja lokalnom stanovništvu krčenje šume.

Suradnja Hrvatskog centra za razminiranje i Sisačko- moslavačke županije počela je 2015. Godine, a projekt je ovo koji je bio okidač svih onih projekata koji su uslijedili u toj godini, rekao je Dražen Jakopec, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje:

 

 

Jedna od onih kojima su mine oduzele člana obitelji je i Zlata Jajčinović. Prije 15 i pol godina u nerazminiranom voćnjaku obiteljske kuće smrtno je stradao njen suprug Drago, a kolega je teško ranjen. Zato je ovo, kako je istaknula u svojoj zahvali Županiji i Hrvatskom centru za razminiranje, veliki dan za nju i njene sumještane:

 

 

photo 2

 

Prvi je ovo projekt usmjeren na problem mina u čijem financiranju sudjeluje i Sisačko- moslavačka županija. Ispred jedne od minski najzagađenijih županija mogu reći da je riječ o značajnom projektu koji će donijeti sigurnost našim građanima, objasnio je župan Ivo Žinić razloge zbog kojih je Županija sudjelovala u financiranju projekta:

 

 

Od 2011. godine u našoj županiji nije zabilježen niti jedan smrtni slučaj od zaostalih minsko eksplozivnih sredstava, a do 2018. godine cijela bi županija trebala biti potpuno očišćena od mina .

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.