Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Eurodizel najjeftiniji od siječnja ove godine

Jeftinije gorivo posljedica je pada cijena na Mediteranskoj burzi

Jeftinije gorivo posljedica je pada cijena na Mediteranskoj burzi

Nakon prošlotjednog snažnog rasta cijena benzinskih goriva, u utorak su vozači mogli odahnuti. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurosupera 95 od utorka je jeftinija za 8 lipa i sada se prodaje u rasponu od 9,07 do 9,11 kuna, ovisno o kompaniji.

Vozači koji koriste dizelska goriva imaju malo više sreće. Cijena litre ove vrste goriva u utorak je niža za čak 18 lipa, što je najveći pad u posljednjih mjesec i pol dana. Sada se prodaje u rasponu od 8,21 do 8,24 kune, ovisno o kompaniji. To je ujedno i najniža cijena ove vrste goriva u posljednjih 10 mjeseci (od kraja siječnja). Neki trgovci kao što je Plinski centar Zagreb (PCZ) sve su bliži psihološkoj granici eurodizela od 8 kuna (prodaje ga za 8,09 kuna).

Vozači koji koriste autoplin također imaju razloga za zadovoljstvo. Cijena litre autoplina u utorak je pala 4 lipe i na velikoj većini postaja prodaje se po cijenu od 4,08 kuna.

Jeftinije gorivo u Hrvatskoj posljedica je pada cijena benzinskih i dizelskih derivata na Mediteranskoj burzi od 2,95 do 5,95 posto u odnosu na tjedan prije. Istodobno prosječni tečaj dolara prema kuni porastao je za 0,5 posto. No, krajem prošlog tjedna tečaj dolara naglo je pao za više od 20 lipa prema kuni (sa 7,22 na 7,01 kunu). To je pad od čak dva posto. Ukoliko tečaj ostane na tim razinama (u utorak je bio 7,06 kuna), to bi idućega tjedna itekako moglo (pozitivno) utjecati na cijene goriva.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.