Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Vlado Andučić: Rad u koaliciji je vrlo zahtjevan

“Cijenim politiku, ali treba biti odgovoran i prema ljudima”

"Cijenim politiku, ali treba biti odgovoran i prema ljudima"

Izvještajnu skupštinu sisačkih HNS-ovaca, koja će i ove godine biti tematska, u utorak, 24. studenog je na  tiskovnoj konferenciji najavio predsjednik HNS-a – Liberalni demokrati – podružnice Sisak Vlado Andučić.

Podsjetio je kako je prošle godine tema skupštine bila hrabrost za promjene, a ove je godine tema „Sjever sjeverozapad uz prikaz rada u stranci, kao i u izvršnoj vlasti u gradu Sisku, te prikaz rada u trgovačkim društvima u vlasništvu grada Siska u kojima su HNS-ovci čelni ljudi, odnosno direktori.  Analizirat će se i rezultati svibanjskih izbora za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora. Vlado Andučić



Ovi pokazatelji su potvrda HNS-ovog rada i doprinosa koaliciji, istaknuo je Andučić. Sjever – sjeverozapad tema je kojom se želi naznačiti smjer rada sisačkog HNS-a u narednom razdoblju.

Uspjeh  HNS-ovih župana u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji Andučić ocjenjuje kao potvrdu dobrog smjera kojim idu ove županije



Rad u koaliciji je vrlo zahtjevan, odgovorio je Andčić na novinarski upit o odnosima u koaliciji



Korektno koalicijsko političko ponašanje zahtjeva i kompromise, ali često i odustajanje u provođenju vlastitih ideja, jer znamo, podsjeća Andučić,  koliko tko ima ruku u vijeću.

Tako , primjerice HNS vjeruje da je subvencioniranje kamata u županijskom  programu „Poduzetnički krediti“ dobra stvar, no druga strana , u ovom slučaju SDP tako ne misli, pa je Sisak trenutno jedini grad u županiji koji u ovoj godini poduzetnicima ne subvencionira kamate.


hns 2


Jednako tako, HNS je osjetio i procjenio na početku ovoga mandata da bi bilo dobro ispregovarati oko nastavka izgradnje sportske dvorane, koalicijski partner, odnosno SDP  i aktualna gradonačelnica tako nisu mislili, pa je opet u koliciji odlučio SDP.

Samom realizacijom izbornog programa Andučić je zadovoljan, vjeruje kako će do kraja mandata sve biti ostvareno, a jamac za to je i gradski Proračun sa osiguranim sredstvima po planiranim projektima.

No izazovi uvijek postoje, može se i brže i bolje i unutar koalicije,ali i u komunikaciji sa sisačkom oporbom, kaže Andučić



Tiskovnoj konferenciji uz predsjednika Vladu Andučića, nazočili su dopredsjednik Đuro Šorgić i tajnica stranke Adelina Ivković.


hns 3


Izvještajno – tematska skupština održat će se u četvrtak, 26. studenog s početkom u 18 sati u Hotelu Panonija u Sisku.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.