Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Vanna koncertom u Lisinskom proslavila 25 godina karijere

Kao posebna gošća nastupila je pobjednica showa “Zvjezdice”, Mia Negovetić

Kao posebna gošća nastupila je pobjednica showa "Zvjezdice", Mia Negovetić

Nemoguće je riječima objasniti ono što se u petak dogodilo u Lisinskom, ali jedno je sigurno; Vanna je ispunila snove više od dvije tisuće svojih obožavatelja, koji su jedva dočekali početak koncerta.

Organizatori ne pamte kada je najpoznatija hrvatska koncertna dvorana primila toliko publike, koja je osim na dodatno postavljenim stolcima iza posljednjih redova u dvorani, bila smještena u čak četiri reda i na pozornici Velike dvorane, iza orkestra Zagrebačke filharmonije, što se rijetko kada moglo vidjeti.


unnamed(1)


Pjevačica je koncert otvorila poznatom pjesmom “L’appuntamento”, koju je proslavila talijanska pjevačica Ornella Vanoni, a za koju je hrvatski prepjev pod naslovom “Susret” na Vanninom albumu “Ledeno doba” napravio nedavno preminuli Arsen Dedić. Veoma emotivnu izvedbu, Vanna je lijepo u svom prvom obraćanju publici povezala s temom pjesme, pritom se prisjetivši svoje, nažalost, jedine glazbene suradnje s velikanom hrvatske glazbe. Njeno emotivno otvaranje koncerta, dirnulo je glazbenu divu Gabi Novak koja je cijeli koncert pratila iz gledališta.

Nakon što je ‘probila led’, Vanna je uz pratnju sjajno uvježbanog velikog orkestra Zagrebačke filhamornije, kojim je dirigirao maestro Zdravko Šljivac, suvereno nizala svoje mnogobrojne hitove. Bio je to dobrim dijelom presjek hitova koji su obilježili njenih 25 godina karijere, uz za ovu prigodu posebno napravljenih orkestracija, za koje su bili zaduženi neki od naših ponajboljih glazbenih aranžera.


unnamed(3)


Izvedbe pjesama Ispod istog neba, Ledeno doba, Ja ti priznajem, Ljubav putuje pod lažnim imenom, Da ti nisam bila dovoljna, Kao rijeka, Daj mi jedan dobar razlog, Sjaj, Ako je vrijedlo išta i mnoge druge doživjele su ovacije publike na samom početku koncerta, publike koja je jedva dočekala Vannin poziv da smiju i zaplesati i zapjevati uz nju i Zagrebačku filharmoniju, što se dogodilo pred sam svršetak koncerta.

Koncertom koji je uz dva bisa trajao puna dva sata, Vanna je u potpunosti vladala, istovremeno ispunjavajući svoje glazbene želje baš kao što je i najavljivala, ali i unaprijed sjajno procijenivši očekivanja publike. Tako je popis pjesama sjajno “zaokružila” i nekim perfektnim izvedbama stranih hitova koji su joj prirasli srcu poput uspješnica svjetskih pop zvijezda Adele, Rihanne ili pak Sam Smitha.

Kao posebna gošća, baš kao što je bila i najavljivana, nastupila je pobjednica RTL-ovog showa “Zvjezdice”, Mia Negovetić, koja je u dvoranu unijela posebnu čaroliju izvevši pjesmu “Listen” te tako opravdala svoju pobjedu u ovom veoma gledanom showu.


unnamed(2)


Gošća iznenađenja pojavila se na samom svršetku koncerta; sjajna operna diva i Vannina velika prijateljica sopranistica Valentina Fijačko Kobić Vanni se na pozornici pridružila u Pjesmi Memories što je publiku bacilo u dodatni  trans.

Tu se večer zaista činilo kako Vanna nije mogla na ljepši način proslaviti svojih impozantnih 25 godina glazbene karijere.

Publika je nakon koncerta komentirala kako je ovo bio jedinstven koncert, odličan spoj vrhunskog orkestra klasičnih glazbenika i velike pop pjevačice, nešto što se kod nas rijetko kada moglo čuti i vidjeti. Predivna atmosfera na koncertu i nakon njega, za koju je Vanna apsolutno najzaslužnija, ozarena lica publike, mnoštvo njih koji su nakon koncerta došli do pozornice kako bi barem na trenutak došli u Vanninu blizinu i fotografirali se za uspomenu, govore kako smo bili svjedoci koncerta za pamćenje.

Nažalost, ovo je bila posebna noć samo za one sretnike koji su svoje ulaznice kupili na vrijeme, ali s obzirom na nevjerojatan interes koji je vladao tjednima prije, a pogotovo uoći samog koncerta, Vanna i njezin tim trebaju ozbiljno razmisliti o novim terminima za još barem jednu reprizu.


 Foto: Maja Bota


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.