Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

U Novskoj prometno – edukativna šetnja prvašića

Početak nove školske godine podrazumijeva intenzivnije kretanje i sudjelovanje djece u prometu na cestama

Početak nove školske godine podrazumijeva intenzivnije kretanje i sudjelovanje djece u prometu na cestama

Početak nove školske godine podrazumijeva intenzivnije kretanje i sudjelovanje djece u prometu na cestama. Temeljem aktivnosti iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, koje se odnose na zaštitu djece i mladih kao sudionika u prometu, Policijska uprava Sisačko-moslavačka i ove će godine tijekom mjeseca rujna provesti preventivnu akciju “Poštujte naše znakove”.



Akcija je usmjerena na zaštitu djece u prometu te sprječavanje ugrožavanja njihovih života, naročito u prvim danima polaska u školu i njihovog samostalnog sudjelovanja u prometu.

Nastavljajući s provođenjem višegodišnjih pojačanih aktivnosti zaštite djece u prometu, a u sklopu akcije „Poštujte naše znakove”, policijski službenici Policijske postaje Novska Dubravko Đilas, Milan Pilipović, Maja Potalec Kiš i Zdravko Grgić su u četvrtak, 17. rujna posjetili učenike prvih razreda Osnovne škole Novska.



Zajedno s djecom i njihovim učiteljicama obišli su središnji dio grada te upoznali prvašiće s temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu, a prije početka edukativne šetnje učenicima su uručeni prigodni promidžbeni materijali. Cilj šetnje je bio sigurno i vješto snalaženje u prometu.

Utvrdili su svoja znanja o pješačkom prijelazu (zebri) i semaforima. Vježbali su siguran prelazak prometnice uz pomoć policajaca, zebre i semafora. Uočili su i biciklističku stazu te bili poučeni o ponašanje na njoj i sigurnoj vožnji biciklom. Vratili su se u učionicu po isteku jednog školskog sata bogatiji za neka iskustva.



Kako je cilj akcije da se prvenstveno zaštititi djecu u prometu, a osobito spriječi ugrožavanje njihovih života u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu, policijski službenici će i dalje provoditi ovakve, ali i druge aktivnosti.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.