Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Međunarodni dan mira obilježen u Petrinji

Tema ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana mira je „S prijateljstvom i suradnjom do mira“

Tema ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana mira je „S prijateljstvom i suradnjom do mira“

Programom pod nazivom „Pružimo ruku mira i prijateljstva“ u Petrinji je danas, 21. rujna, obilježen  Međunarodni dan mira. U ovogodišnjem je programu, koji se sastojao od edukativno kreativnog programa za djecu te izložbe dječjih radova na temu mira sudjelovalo nekoliko javnih institucija: Škola nenasilja Savjetovališta za djecu, adolescente i obitelj, Dječji vrtić „Petrinjčica“, I. osnovna škola Dragutin Tadijanović te Centar Humanika.

„Već smo petu godinu zaredom dio svjetske obitelji koja slavi mir, promiče mir i upravo iz ranjene Petrinje koja 21. rujna obilježava i dan progonstva, možemo reći da je ovo lijepi simbol kojim djeca pokazuju solidarnost i prijateljstvo“, rekao je Armin Hadžić, voditelj Savjetovališta za djecu, adolescente i obitelj, organizator programa obilježavanja:

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Cijelo prijepodne ispred PUO Hrvatski dom na području na kojemu je 21. rujna 2011. zasađeno Stablo mira održavale su se radionice na kojima su djeca izrađivala vjetrenjače mira i lampione mira:

 

 

Gradonačelnik Darinko Dumbović ustvrdio je da upravo danas, u danima sjećanja na progonstvo, građani Petrinje moraju graditi grad na način koji će omogućiti ugodniji i kvalietniji život svim generacijama koje žive i koje će živjeti u ovom gradu:

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Svake se godine dio programa održava kod Stabla mira gdje se pali svijeća i tako se simbolično obilježava Dan mira, ali i dan progonstva Petrinjaca. Svijeću je zapalio i Dumbović:

 

 

Tema ovogodišnje proslave obilježavanja Međunarodnog dana mira je „S prijateljstvom i suradnjom do mira“

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.