Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

NK Brinjani proslavio je 40. obljetnicu postojanja

NK Brinjani je utemeljen davne 1975. godine i uspješno je djelovao sa manjim prekidom u vrijeme Domovinskog rata sve do danas

NK Brinjani je utemeljen davne 1975. godine i uspješno je djelovao sa manjim prekidom u vrijeme Domovinskog rata sve do danas

NK Brinjani proslavio je 40. obljetnicu postojanja. U mjesnom domu u Brinjanina povodom obljetnice održana je svečana sjednica kluba. Predsjednik NK Brinjani Đuro Žarković izložio je sažet povijesni pregled rada kluba od njegovog utemeljenja. NK Brinjani je utemeljen davne 1975. godine i uspješno je djelovao sa manjim prekidom u vrijeme Domovinskog rata sve do danas.

U tom vremenu, ne samo što je stvoren kadrovski potencijal, nego su stvoreni i respektabilni materijalni uvjeti. Izgrađeno je drenirano nogometno igralište, napravljena je metalna ograda i tribina za jedan dio gledatelja, izgrađen je objekt svlačionice sa svim potrebnim sadržajima, kao i sva potrebita infrastruktura (struja, voda i kanalizacija sa septičkom jamom).

Naglašeni su i detalji s prve odigrane utakmice 1975. godine u mjestu Nova Suboca sa tamošnjim NK Zvijezda, kao i sastav koji na toj utakmici nastupio. Iskazana je i velika zahvalnost svima koji su pomogli u stvaranju uvjeta za rad kluba, a to su pojedinci i tvrtke sa područja grada Kutina i iz Brinjana. Posebna zahvalnost iskazana je i inicijatoru za utemeljenje kluba i ujedno njegovom prvom predsjedniku, koji je tu funkciju opetovano i u više mandata uspješno obnašao. To je gospodin Đuro Galogaža, zaslužan za utemeljenje, rast i razvoj NK Brinjani.



Nakon uvodnog izlaganja iz povijesti kluba, sudionicima utemeljenja kluba, kao i igračima prvog sastava, uručene su zahvalnice NK Brinjani.

Ovoj svečanoj sjednici bili su prisutni predstavnici: Grada Kutina (Josip Marić), Nogometnog središta grada (Mirko Letić), Zajednice sportskih udruga (Damir Korica) i Disciplinske komisije (Željko Trdišević).Nakon svečane sjednice odigrana je i prijateljska utakmica između NK Brinjani i NK Stari grad iz Kraljeve Velike.

I na kraju u Domu u Brinjanima je upriličen domjenak za sve sudionike svečanosto obilježavanja ove velike obljetnice.


Izvor: kutina.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.