Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

31. kolovoza 1997. u teškoj prometnoj nesreći u Parizu poginuli su Lady Diana i Dodi Al Fayed

Diana Spencer rođena je 1. srpnja 1961., kći je osmog grofa Spencera i njegove supruge Frances Roche.

Diana Spencer rođena je 1. srpnja 1961., kći je osmog grofa Spencera i njegove supruge Frances Roche.

Diana Spencer rođena je 1. srpnja 1961. u Sandringhamu, Norfolk u Engleskoj, kći je osmog grofa Spencera i njegove supruge Frances Roche. Roditelji su očajnički željeli sina koji bi naslijedio titulu, kojeg su i dobili nakon Diane, a zatim se razveli. Djeca su pripala ocu. S princom Charlesom Dianu je upoznala njezina starija sestra, koja je jedno vrijeme izlazila s njim.

Dvanaest godina stariji princ od Walesa i Lady Diana Spencer, potomak kraljevske obitelji i potpuno prikladna i po porijeklu i po fizičkom stanju (još uvijek djevica) vjenčali su se 29. srpnja 1981. Vjenčanje iz bajke prenosile su 74 TV stanice širom svijeta, a mladu je gledalo preko 750 milijuna ljudi. Ceremoniji u katedrali svetog Pavla u Londonu prisustvovalo je 2.650 gostiju. Engleska je dobila buduću kraljicu.



Diana i Charles razveli su se 28. studenoga 1996. izgubila je dio titule te je ostala velška princeza. Godinu dana nakon razvoda, 36-godišnja princeza prihvatila je poziv da, zajedno s prinčevima ljetuje na jugu Francuske s obitelji egipatskog milijunaša Mohammeda Al Fayeda, vlasnika robne kuće Harrods u kojoj je kupovala i sama kraljica. Tu se upoznaje s njegovim 42-godišnjim sinom Emadom (čije ime znači “onaj koji je pouzdan, od povjerenja”). Ulazi u vezu s Emadom. Umire 31. kolovoza 1997. u automobilističkoj nesreći u Parizu.



 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.