Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Uspješan nastup timova Croatie u Samoboru i Zaboku

Međunarodni kyokushinkai karatre turnir „12. kup Domenice – Samobor“ ove je godine okupio 190 natjecatelja u borbama i 65 natjecatelja u katama, iz Austrije, Mađarske, Poljske, Danske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
Turnir je održan u subotu 7. ožujka 2015., u organizaciji Hrvatskog kyokushinkai saveza i Karate kluba „Domenica“, u sportskoj dvorani Samobor.
Generalni pokrovitelj turnira je bila Zagrebačka županija i župan Stjepan Kožić, te Grad Sveta Nedelja i Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije.
Natjecanje se odvijalo po pravilima kyokushinkai karatea, a to znači da su bili dozvoljeni puni udarci za kategorije juniora i seniora (bez zaštitne opreme), a za mlađe uzrasne kategorije uz upotrebu zaštitne opreme (štitnici za tijelo i kacige).
Karate klub „Croatia“ je nastupio s natjecateljima: Kristijan Prpić, Daniel Furdi, Roko Aralica, Roko Karaula, Ana Kukić, Martina Ratković i Klara Prpić.
U disciplini kata, Martina Ratković je osvojila četvrto mjesto, dok je njena klupska kolegica Klara Prpić sve uvjerljivo pobijedila do finala, kada je tijesno izgubila od Austrijanke Katrin Matković i osvojila izvrsno drugo mjesto.
U disciplini borbi Sisačka „Croatia“ je napravila mali podvig, jer je Roko Karaula pobijedio sve suparnike, te u finalu savladao Nemanju Tubića iz BiH i osvojio zlato.
Isto je postigao Roko Aralica zahvaljujući velikoj borbenosti, zasluženo osvojio zlatnu medalju u kategoriji limača.
U kadetskoj kategoriji svoju apsolutnu dominaciju na kraju je okrunila Klara Prpić, prethodno savladavši sve tri suparnice, brzim serijama povezanih udaraca rukama i nogama, te uvjerljivo osvojila prvo mjesto.
Ana Kukić je sjajno otvorila turnir i nakon dvije pobjede u finalu osvojila drugo mjesto.
Dobru  tehniku pokazao je Daniel Furdi, kome je u završnici nedostajalo više agresivnosti, te je nakon dvije pobjede na kraju osvojio treće mjesto.
Trenerski tandem „Croatie“ Krnjaić i Đurić može biti zadovoljan učinkom svoje ekipe, obzirom osvajanjem tri zlatne, dvije srebrne i jednom brončanom medaljom Sisačka „Croatia“ je bila najuspješniji Hrvatski klub na ovom jakom, međunarodnom turniru.

Osim nastupa karatista, u proteklu subotu nastupili su i kickboxeri „Croatie“ na međunarodnom kickboxing kupu – „ Zabok 2015“.
U organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i BTI „Zabok“, u Zaboku se okupilo 310 natjecatelja u borbama.
Natjecatelj Sisačke „Croatie“ Alban Morina je u disciplini kick-light, kategorije -79 kg, osvojio drugo mjesto i tako zaokružio uspješan nastup ekipa „Croatie“ proteklog vikenda.
Sljedeći turnir za kickboxere je Državno prvenstvo u  disciplini K1, koje će se održati 21. ožujka 2015. u Slunju, a karatisti imaju nastup 9. svibnja 2015. u Sisku na tradicionalnom Međunarodnom kupu „Sisak open 2015“.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.