Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Petrokemija: treći krug dokapitalizacije

Po cijeni od 30 kuna po dionici, u prva je dva kruga dokapitalizacije Petrokemija prikupila 253 milijuna kuna novog kapitala.

Po cijeni od 30 kuna po dionici, u prva je dva kruga dokapitalizacije Petrokemija prikupila 253 milijuna kuna novog kapitala.

Petrokemija je uputila javni Poziv na upis novih redovnih dionica Petrokemije d.d.

Treći krug dokapitalizacije i upisa novoizdanih dionica Petrokemije trajat će do 3. veljače, do kada će ulagači moći upisati 8,2 milijuna dionica po cijeni od 30 kuna po dionici.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Za treći je krug ostalo neupisano i neuplaćeno 8.231.933 dionica, vrijednih oko 247 milijuna kuna, a pravo na upis imaju svi ulagači, stoji u Petrokemijinoj prezentaciji za investitore.

U prva dva kruga dokapitalizacije, provedena od početka srpnja do kraja kolovoza prošle godine, pravo na upis dionica imali su postojeći dioničari, koji su upisali 8.434.733 novih dionica.

Po cijeni od 30 kuna po dionici, u prva je dva kruga dokapitalizacije Petrokemija tako prikupila 253 milijuna kuna novog kapitala.

Prema podacima iz prezentacije, gotovo polovica od tog iznosa, odnosno 124 milijuna kuna, iskorišteno je za financiranje tekućeg poslovanja i likvidnost. Za poticajne otpremnine zaposlenicima koji su tijekom 2014. napustili Petrokemiju utrošeno je 99 milijuna kuna, a preostalih 30 milijuna kuna iskorišteno je za tekuće investicije i pripremu remonta, koji će se provesti ove godine.

Ukoliko se u trećem krugu prikupi planiranih 247 milijuna kuna, glavnina tog iznosa, odnosno 177 milijuna kuna, utrošit će se za podmirenje obveza prema dobavljačima plina, a preostalih 70 milijuna kuna namijenjeno je za troškove remonta, koji je započeo u siječnju ove godine.

 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.