Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

MOL želi zatvoriti Rafineriju u Sisku

Stožer je reagirao, ali želimo da se i u ovoj predsjedničkoj kampanji izjasne kandidati i odgovore što s gradom Siskom, što sa Rafinerijom nafte Sisak?

Stožer je reagirao, ali želimo da se i u ovoj predsjedničkoj kampanji izjasne kandidati i odgovore što s gradom Siskom, što sa Rafinerijom nafte Sisak?

Kjlučno je to da smo prošlih godina najkasnije do rujna  već znali plan proizvodnje u idućoj godini, kapacitete, operativni plan, plan održavanja, plan kapitalnih investicija. Već je siječanj, tih programa i planova nema, rekao nam je Predrag Sekulić iz Stožera za obranu Rafinerije naftze Sisak. Stožer se sastao u srijedu, 07. siječnja i oglasio Priopćenjem, novi sastanak je u petak, 09. siječnja. Uvjereni smo kako MOL želi zatvoriti proizvodnju u Rafineriji nafte u Sisku.

Stožer je reagirao, ali želimo da se i u ovoj predsjedničkoj kampanji izjasne kandidati  i  odgovore što s gradom Siskom, što sa Rafinerijom nafte Sisak- kaže Sekulić. Znamo da je naša Rafinerija profitabilna, današnja cijena nafte je 50 $. Nitko nam, bez obzira na povoljnu cijenu nije kuio naftu, osigurao određene količine da bi Rafinerija mogla raditi. Isto tako u zimskom smo razdoblju. Najopasnije je ovo vreijeme za obustavu rada, jer može doći do havarije, odnosno novih troškova. To smo ranijih godina nastojali izbjeći, dodaje Predrag Sekulić.

Ni Rafinerija u Rijeci ne radi od listopada. Direktno smo ovisni o uvozu mađarskih derivata. U državi netko treba zaštititi hrvatski nacionalni interes, jer sutra ćemo biti ovisni o tom vrlo važnom energentu, zaključuje Sekulić.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.