Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

“Tako to radi Kristina” – održana tiskovna GO HDZ-a Grada Siska

Sad kad je namjestila svog čovjeka u TIC preostao je još i drugi čin, a to je razriješiti Direktoricu i imenovati svoju osobu.

Sad kad je namjestila svog čovjeka u TIC preostao je još i drugi čin, a to je razriješiti Direktoricu i imenovati svoju osobu.

„Tako to radi Kristina“. Pod ovim nazivom u srijedu, 03. prosinca sisački HDZ-e održao tiskovnu konferenciju. Temeljenu na „smjenama“ nakon preuzimanja vlasti u sisačkoj gradskoj upravi na ovoj tiskovnoj je gradski HDZ-e upozorio na smjene pročelnika gradskih upravnih odjela, direktora trgovačkih društava i ravnatelja ustanova.

„Uplela se tako Kristina i u one ustanove čije ravnatelje Grad ne imenuje.  Prvi je bio Crveni  Križ.  Za nagradu član odbora dobio je posao bez obzira što nije zadovoljio uvjete iz natječaja.“, rekao je na tiskovnoj konferenciji dopredsjednik GO HDZ-a Darko Weiss.

P1030513

Na red je došla i Turistička zajednica grada Siska. Trebalo je promijeniti direktoricu.  Kristina je napravila plan,  sazvala Turističko vijeće TZGS za dan 20.veljače 2014 i mislila odraditi sjednicu za 15 minuta, dodaje Weiss.  No,  na samoj  sjednici predložen je nešto drukčiji dnevni red koji se usvaja sa sedam glasova za, jedan suzdržan i jedan protiv. Točke koje joj remete njenu koncepciju smjene direktorice izglasane su sa 8 glasova za i jedan protiv, a zna se i tko je bio protiv.  Nakon takovog glasovanja Kristina-predsjednica vijeća koja je sazvala vijeće napušta sjednicu zbog hitnih poslova,  Sjednica je dovršena, a Kristina odbija potpisati zapisnik s te sjednice iako je ovlastila osobu za vođenje sjednice u nastavku,  s obrazloženjem „ da nije spremna figurirati na sjednicama TV“ i biti ikome pokriće za odluke koje ne smatra ispravnim.

Osobno mi je žao da Keltska noć nije održana jer vjerojatno na jednom splavu bila bi naša Gradonačelnica ogrnuta u Rimsku Togu ispod napisa  „Sisak to sam ja“, iznio je Weiss govoreći o manifestaciji koja ove godine nije održana u Sisku, a čijem neodržavanju su prethodile brojne kadrovske križaljke u Turističkoj zajednici grada Siska.Pripravnik, uposlen na stručnom osposobljavanju u TZ grada Siska postaje osoba od povjerenja aktualne gradonačelnice, tvrdi HDZ-e , a direktoricu Lidiju Kopjar se „ignorira“. Poznat i već viđen scenarij, kaže HDZ-e ,dok te toliko ne izludi da ili dobiješ ili sam daš otkaz.

P1030515

Budući je , pojašnjava HDZ-e i bivši član Turističkog vijeća Branko Ljubešić na prvoj sjednici Turističkog vijeća kojoj je predsjedala gradonačelnica Siska kao predsjednica toga vijeća , prihvaćeno izvješće Lidije Kopjar, a prihvaćanje izvješća znači i potvrda Kopjar kao direktorice , sisačka gradonačelnica mijenja članove Turističkog vijeća koji na sljedećoj skupštini ne prihvaćaju izvješće direktorice za prvih pet mjeseci ove godine.

-Na upit direktorice što to znači Kristina odgovara da će vidjeti da li će pokrenuti odluku o raskidu radnog odnosa ili će direktoricu  postaviti na drugo radno mjesto.

Dodajmo kako je gradonačelnica Siska u obrazloženju oko prijedloga razriješenja direktorice Lidije Kopjar navela kako ne izvršava svoje dužnosti iz Programa rada te kako “zbog ovakvog postupanja direktorice je mogla nastati šteta za cjelokupni turizam grada Siska”. (na fotografiji L.Kopjar s jednim od brojnih priznanja za rad Turističke zajednice)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naravno  takav način rada utječe na zdravstveno stanje Direktorice koja odlazi na bolovanje, a funkciju Direktorice počinje obnašati, a tko drugi nego Gradonačelnica-predsjednica TV. To nije protuzakonito, no smatramo da u momentu izuzetno lošeg gospodarskog, socijalnog i bilo kojeg drugog stanja u našem gradu Gradonačelnica ima prioritetnijih poslova, a ove poslove mogao je obavljati i netko od članova TV.  Naravno usporavaju se  sve aktivnosti društva, dolazi do stagnacije započetih projekta (Hip-Hop), pa i otkaza Keltske noći koja je po našoj Kristini trebala  prerasti u Sisačku povijesnu noć, neovisno što je projekt Keltske noći kandidiran u Ministarstvo turizma i za isti su odobrena sredstva. Keltska noć nagrađivan i prepoznatljiv brend turističke ponude zbog manjka novaca odgođena je, ali zato nije bilo problema da se organizira festival u Željezari- navodi gradski  HDZ-e.

Sisački HDZ-e danas je naveo i kako je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Banček potpisala nazočnost na poslu već ranije spomenutog pripravnika, iako je to direktorica Lidija Kopjar odbila učiniti, jer isti nije dolazio na posao.

– Svojim ovjerama da je pripravnik  bio prisutan na poslu Kristina je omogućila istom stjecanje nezakonite financijske koristi, kažu u HDZ-u.

P1030513

HDZ-e dalje navodi kako „sve to ne smeta Kristinu da u sistematizaciji TZ otvora novo radno mjesto rukovodilac TIC-a (Turističko informacijskog centra) iako zna da u sredstvima TZ za to mjesto nema novaca, raspisuje natječaj za isto, i na to mjesto prima baš spominjanog pripravnika.

Ne gleda Kristina ni uvjete natječaja, koji kažu da voditelj mora imati najmanje godinu staža, ni stručnost ostalih kandidata, već se prima onaj koga ona hoće. No, da baš sve ne bi bilo protivno zakonu, pomisli Kristina pa odluku o izboru kandidata donese tek u rujnu (tri mjeseca posle raspisanog natječaja) kada slučajno pripravniku završava pripravnički staž. Sva sreća da  Kristina nije našla osobu za to mjesto koja je tek upisala višu školu, koliko bi tek onda morali čekati na izbor kandidata.

Sad kad je namjestila svog čovjeka u TIC preostao je još i drugi čin, a to je razriješiti Direktoricu i imenovati svoju osobu.

Na 6. Sjednici TV razriješena je dosadašnja direktorica i donesena odluka o raspisivanju natječaja za novog direktora. Normalno komisija za odabir kadrova ista je kao i za voditelja TICA  i oni predlažu vijeću jednog kandidata. No, i ovome vijeću postoje osobe koje razmišljaju svojom glavom, dolazi do žučne rasprave i inzistiranja da im se prezentira tko su sve bili kandidati te da i oni prisustvuju razgovoru s istima.  Razgovor se ponavlja s kandidatima, ali pod pritiskom neki članovi ipak glasaju za prijedlog gospođe Ikić i  njen kandidat prolazi s jednim glasom razlike.

Prema informacijama koje posjedujemo nakon te sjednice tri člana vijeća su se zahvalili na radu u TV i  izjavili da više ne žele sudjelovati u radu.   Kako će se sve ovo dalje odvijati zasad je nepoznato, no činjenica je da se sa jednom vrlo starom i poznatom zajednicom i njenim Turističkim vijećem u kojem su uvijek sjedili ljudi koji su voljeli ovaj grad tako ne može i ne smije postupati, zaključuje sisački HDZ-e.

 

 

 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.