Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Sisački narodnjaci obilježili Međunarodni dan ljudskih prava

«Ljudska prava i temeljne slobode u Republici Hrvatskoj.»

«Ljudska prava i temeljne slobode u Republici Hrvatskoj.»

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava u petak, 05. prosinca  je u organizaciji sisačkog HNS-a, u Hotelu Panonija održan okrugli stol na temu: «Ljudska prava i temeljne slobode u Republici Hrvatskoj.»

 

image3

Na okruglom stolu uvodničari su bili Sonja König, saborska zastupnica HNS-a i potpredsjednica Odbora za ravnopravnost spolova te Nedžad Hodžić, saborski zastupnik i predsjednik Kluba nacionalnih manjina.

Cilj okruglog stola, kako je i u pozdravnom nastupu naglasio predsjednik podružnice HNS-a Sisak  Vlado Andučić, je istaknuti važnost percepcije ljudskih prava u našem društvu, te pozvati građane, kao i predstavnike udruga civilnog društva na snažnije promicanje ljudskih prava, suživota, razumijevanja i tolerancije.

image4 (1)

Uz aktivno učešće predstavnika udruga civilnog društva koja se bave ovom problematikom na području Grada Siska a koja prožima sve segmente našeg društva, jedan od zaključaka okruglog stola bio je da je problematiku ljudskih prava nužno sagledati u svim njezinim segmentima te da će za to biti nužno organizirati niz okruglih stolova koji će se baviti kapilarnim problemima u promicanju ljudskih prava i temeljnih sloboda u lokalnoj  zajednici.

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.